Jouw mening: De meeste games zijn tegenwoordig te makkelijk – Zoals elke week is het ook deze keer weer raak en presenteren we je hier een nieuwe Jouw mening. Ditmaal gaan we voor een onderwerp dat al even op de plank ligt en waarvan we erg benieuwd zijn hoe jullie hier tegenaan kijken. Deze keer willen we namelijk eens de gemiddelde moeilijkheidsgraad van games onder de loep nemen. We nemen uiteraard weer een stelling in en die luidt dit keer: “De meeste games zijn tegenwoordig te makkelijk”.

Waar te beginnen? Nou, bijvoorbeeld bij de wijze waarop wij in de games van tegenwoordig nieuw leven bijgevuld krijgen. In veel games uit het verleden was het zo dat je pas je leven bij kon vullen wanneer je bijvoorbeeld medische pakketjes ging verzamelen. Tegenwoordig bieden veel games je de gelegenheid om in de meest hectische momenten te schuilen achter een object om op die manier je leven automatisch weer aan te vullen.

We worden als gamers tegenwoordig dus meer bij het handje gehouden en dat zie je bijvoorbeeld ook terug in de gemiddelde moeilijkheidsgraad van veel games. Het instapniveau ligt vaak niet al te hoog, ongetwijfeld bedoeld om het voor zoveel mogelijk gamers (jong en oud) aantrekkelijk te maken om deze games te spelen. Er zijn echter wel degelijk ook uitzonderingen op de regel, zoals de verschillende games uit de Souls franchise.

Zoals een aantal van jullie wellicht zelf hebben ondervonden, zijn dit games waarin je minder bij de hand wordt genomen en waarin je ook veelvuldig het loodje zal leggen. Daarnaast heb je nog games van vroeger die gebundeld worden en nog steeds een vrij hoge instapdrempel kennen. Neem bijvoorbeeld de Mega Man Legacy Collection, waarvan ook wij hebben ondervonden dat je die niet zomaar even uitspeelt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer argumenten te bedenken waarom games van tegenwoordig ‘te makkelijk’ zijn, al kan het natuurlijk ook zijn dat jij hier anders over denkt. Misschien vind je het juist wel leuk om alleen maar games te spelen die een wat hogere instapdrempel kennen of zet je, ongeacht welke game je speelt, de moeilijkheidsgraad gelijk al omhoog. Dat kan natuurlijk ook.

We laten vanaf hier het woord dan ook aan jullie en we zijn erg benieuwd naar jullie mening over dit onderwerp. Drop dus vooral je mening in de reacties onder dit artikel, zodat we er weer een gezellige discussie van kunnen maken.