Met de huidige generatie consoles staat PlayStation sterk in de markt en is daarom uiteraard ook aanwezig op de IFA beurs in Berlijn. Dit technische evenement is vandaag van start gegaan, maar gisteren hield Sony al een voorbeschouwende persconferentie bij de eigen booth. Ook algemeen directeur van Sony, Kaz Hirai, sprak een paar woorden.

Hij zegt dat innovatie één van de basiselementen is van het succes dat PlayStation heet. Ze zijn dan ook druk bezig om PlayStation hét hoofdplatform te laten blijven voor gamen, muziek, video en zelfs televisie. Het PlayStation ecosysteem blijft zichzelf verbeteren door het optimaliseren van de hardware, software en netwerkmogelijkheden.

Eén van deze innovaties is uiteraard Project Morpheus. Hirai is ook over dit stukje hardware meer dan lovend. Morpheus gaat verder dan het normale gamen en laat je werelden betreden die veel dieper gaan dan je gewend bent. Een complete 360 graden beleving.

Dat PlayStation druk bezig blijft met vooruit kijken en werken moge duidelijk zijn, maar is het wel echt zo innovatief? De PlayStation Move was bijvoorbeeld nieuw voor de console, maar absoluut niet nieuw in de industrie. Ook Morpheus is niet heel innovatief, de Oculus Rift is zijn directe en al langer lopende concurrent. We zijn benieuwd wat jij van de uitspraken van Hirai vindt. Is PlayStation echt zo innovatief?

“Innovation has been fundamental to our success in our PlayStation business, and continues to inspire us to create new technologies and new consumer experiences,”[…]”And PlayStation is committed to being the best place to play, whether it’d be for gaming, video, music, or even television.

We’re constantly evolving the PlayStation ecosystem through hardware, software, and network capabilities that create truly inspiring experiences. PlayStation innovation is simply unparalleled, and it provides a meaningful and powerful mean to connect gamers in ways never before thought possible.”

Project Morpheus achieves a sense of presence that takes you beyond conventional gameplay and to worlds of unprecedented depth and perception,”[…]”So we’re talking about powerful 360-degree experiences unlike anything that you’ve ever experienced.”