Onlangs ontvingen wij op de redactie een code voor Vandal Hearts: Flames of Judgement. Dit is een PSone game die is gerestyled in HD, speciaal voor de PlayStation 3. Nadat wij de code van de game ontvingen voerden wij hem gelijk in. Na het downloaden van het 510mb grote bestand gingen we gelijk aan de slag met de game.

De game begint met een erg leuke cutscene. Nadat deze voorbij was hadden we het eerste laadscherm voor ons ogen. Wat ons opviel was dat de laadtijden van de game tergend lang zijn.Vervolgens kan je aan de slag gaan met de tutorial die vreselijk saai is. Hierin wordt uitgelegd hoe je wisselt van wapens, magie gebruikt en uiteraard hoe je moet aanvallen. Je krijgt onder andere de beschikking over een zwaard en een pijl en boog.

Na het eerste gevecht tegen de vijanden merkten we al gelijk dat de gameplay van dit spel niet erg snel is. Je krijgt namelijk de controle over een paar mensen die je steeds kunt verplaatsen en vervolgens krijg je de keuze om een aanval doen. Nadat je met al je personages aan de beurt ben geweest is de computergestuurde tegenstander aan de beurt. En zo gaat dit maar door. Dit kan soms tergend saai zijn en lang duren. Wanneer je net in de vibe zit dan raak je namelijk weer uit de vibe door de langzame gameplay.

Hetgeen wat je vreselijk vaak moet doen in de game is het skippen van uitspraken. Althans, als we mogen spreken van uitspraken. Want het enigste wat onderaan te zien is is de tekst en wat slecht in gesproken gebrabbel op de achtergrond. Deze teksten zijn tergend saai en lang. Daarom zaten wij ook constant te bashen op de X toets van de PS3-controller totdat we weer eens verder konden gaan met spelen.

Na deze tutorial gedaan te hebben krijg je de eerste kans om de game te saven. Daarna kan je kiezen naar welke plek je toe wilt gaan. Dan krijg je je allereerste missie, deze missies zijn eigenlijk bijna allemaal hetzelfde. Je krijgt een raar verhaal en een vreselijk saaie dialoog en dan begint de missie. Ook blijft de gameplay altijd hetzelfde, alleen de moeilijkheidsgraad wordt steeds wat moeilijker. Uiteraard kun je ook de nodige upgrades kopen in de winkel. Je kunt geld verdienen door het doen van missies.

Alhoewel hebben we wel plezier gehad aan de game Vandal Hearts: Flames of Judgement. De game is meer geschikt voor de echte fans, of voor de mensen die de game vroeger op de PSX hebben gespeeld. De game is verkrijgbaar in de PlayStation Store voor een prijs van €12,99.