In november verschijnt Fallout 4 en daarmee hebben we een grote game in het vooruitzicht, in kwaliteit en omvang. Na de release zal dit verder uitgebreid gaan worden met nieuwe content, want Bethesda heeft een Season Pass voor de game aangekondigd. Dat is niet het enige, want ook mogen er algemene updates verwacht worden en mods.

Jazeker, je leest het goed. De game zal mods gaan ondersteunen die via een speciale ‘Mods & Creation Kit’ op de PC gemaakt kunnen worden. Deze tool zal begin 2016 gaan verschijnen en is eigenlijk dezelfde als die Bethesda gebruikt bij de ontwikkeling van de game. Je kunt hiermee op de PC je eigen mods maken en deze delen met anderen op elk platform waarop de game verschijnt. Hier valt ook de PlayStation 4 onder en daarmee is Fallout 4 de eerste game die officieel mods op de PlayStation 4 zal ondersteunen.

Wat betreft de algemene updates. Bethesda zal de game na de release regelmatig van updates voorzien. Deze bevatten vanzelfsprekend oplossingen voor oneffenheden, maar ook zullen ze nieuwe features toevoegen.

Dan de downloadbare content. De Season Pass zal $30.- gaan kosten en geeft je toegang tot alle DLC die na de release zal verschijnen. Wat de DLC precies gaat zijn, daarover is Bethesda nog niet uit, maar reken maar dat ze weer met leuke dingen gaan komen. iets wat bij vorige Fallout delen ook al het geval was. De eerste DLC zal ergens begin 2016 moeten gaan verschijnen.