Documentairereeks viert twintigste verjaardag van PlayStation in Amerika

In Amerika is het twintig jaar geleden dat de eerste PlayStation console op de markt verscheen en Danny Cowan van (het oude) Joystiq wil dit vieren met een uitgebreide documentairereeks waarin hij alle games die ooit voor de PSX uitkwamen onder de loep neemt.

De reeks heet PlayStation Year One en daarmee wil hij de enorme impact onderstrepen die de console en bijbehorende games op de toen nog prille game industrie hadden. De eerste aflevering duurt iets langer dan een uur en focust zich op de tien launch games, waaronder klassiekers als Ridge Racer en Rayman. Zeker even kijken dus als je de tijd hebt!

6 reacties

 1.    1788 XP
  Wesley_PS's avatar

  “In Amerika is het twintig jaar geleden dat de eerste PlayStation console op de markt verscheen en Danny Cowan van (het oude) Joystiq wil dit vieren met een uitgebreide documentairereeks waarin hij alle games die ooit voor de PSX uitkwamen onder de loep neemt.”

  PS1 en PSX is niet hetzelfde apparaat. PSX was ooit de werktitel voor de originele PlayStation maar is later gebruikt voor de naam van de verbeterde PS2

 2.    4300 XP
  Peter01's avatar

  @Wesley_PS: en toch werd heel lang door de gamejournalisten en gamers zelf psx gebruikt voor ps1. dus het is wel hetzelfde.
  je kan niet jaren na dato ineens roepen dat dat niet meer klopt. dan had je toen meer “herrie” moeten maken.

  on topic:
  ik vind het vreemd om te beseffen dat ik ouder ben dan playstation. echt vreemd gewoon.

 3.    484 XP
  da5ke's avatar

  Leuke docu.

 4.    773 XP
  Retrogamer's avatar

  @Peter01:
  Ja dat gebeurt he. Ik ben ouder dan de nes 8bit toen hij in Amerika werd uitgebracht.
  Toen was ik 1 en 2 jaar later kregen me broertje en ik er 1 voor kerst. (In 1996 de ps1 met Tekken erbij)

 5.    4300 XP
  Peter01's avatar

  @Retrogamer: ik kan me nog herineren dat het “platform” waarmee ik startte ms-dos was. en dat ik daar dingen als commander keen en doom en de lion king op speelde. het is niet net zo oud als asteroid, maar ik heb de geboorte van de moderne fps shooter meegemaakt. van de competitieve multiplayer. daar ben ik best trots op. ik ben ook trots op het feit dat ik competitieve in een keer goed schreef lol. er staat me ook nog wat bij van een of andere vage lotus racing game. en de eerste duke nukems. de oude prince of persia natuurlijk ook. sorry ik ging effe full on nostalgie lol. nooit een console van nintendo gehad. ik speelde wel eens duck hunt bij de buren en mario bij vrienden. eigenlijk ben ik pas consoles gaan kopen bij de ps2. de ps1 kreeg ik voor me verjaardag van iemand met teveel geld die het toch geen reet kon schelen. die was toen ook omgebouwd. dat was toen een statussymbool lol. een omgebouwde ps1. des te meer talenchips erin te beter. ook al sprak je geen woord frans of spaans. nou hoop ik niet dat de redactie met de banhammer gaat zwaaien, ik kreeg hem en ik wist ook niet beter.

 6.    4300 XP
  Peter01's avatar

  @Retrogamer: ik heriner me ook het ps1 spel “treasures of the deep” dat was echt een vet spel.