http://www.psx-sense.nl/images/file/img_55f1705066d64.jpg

De verkoop van tweedehands games zit in de lift volgens cijfers vrijgegeven door MCV. Deze cijfers zijn gebaseerd op de Britse markt. De tweedehands games markt was verantwoordelijk voor £126.3 miljoen in de laatste 12 maanden tot 2 augustus. Vergeleken met het jaar ervoor bleek dit een stijging te zijn van maar liefst 25%.

Hierbij moet alleen wel vermeld worden, dat het aantal mensen dat tweedehands games koopt hetzelfde is gebleven, dit was ook weer gemiddeld 3.2 miljoen. De gemiddelde consument geeft zo’n £40 per keer uit en koopt meerdere tweedehands games en de meeste van deze games zijn voor de PS3 en Xbox 360.

De PS4 en Xbox One zijn verantwoordelijk voor slechts één derde van alle tweedehands verkopen, ongeveer 33 procent zijn dus PS4 en Xbox One titels. Dit komt mogelijk door het feit dat de gamecatalogus van de PS4 en Xbox One een stuk minder groot is dan de vorige generatie, plus het feit dat het aantal verkochte exemplaren van de PS3 en Xbox 360 veel hoger ligt. Ook zijn games van de huidige generatie consoles veelal wat duurder ondanks dat het tweedehands is.

Alhoewel de verkoop van tweedehands games gestegen is, is de verkoop van nieuwe games juist gedaald met 1.1% in 2015 tot dusver.