http://www.psx-sense.nl/images/file/img_55f1737e4a2a3.jpg

De huidige generatie consoles bestaat momenteel uit de Wii U, PS4 en Xbox One en momenteel weet de PS4 keer op keer bovenaan te staan met de meeste verkopen per week/maand in menig land, zo ook Japan. De Xbox One is ook deze generatie weer de grootste verliezer in Japan, niemand is hier echter door verrast en dit zal waarschijnlijk ook niet zo snel gaan veranderen. De Xbox One moet het vooral hebben van de Amerikaanse en Europese markt, maar ook in China doet Microsoft het niet heel slecht in vergelijking met Sony.

In Japan heeft de PS4 momenteel een totaal verkoopaantal sinds de release van dik 1.6 miljoen, de Wii U zit op 2,4 miljoen en de Xbox One zit op bijna 56.000. Hiermee staat de Wii U nog altijd aan kop, maar er is een goede kans dat dit gaat veranderen over enige tijd zolang de huidige verkoop op dezelfde manier door blijft gaan. De lijn van de PS4, zoals je hieronder kunt zien, stijgt namelijk sneller dan die van de Wii U. Mocht dit zo blijven, dan gaan de lijnen elkaar uiteindelijk wel kruisen.

Als je kijkt naar de maandelijkse verkopen en je pakt afgelopen juli erbij, dan heeft de PS4 24.836 exemplaren in die maand meer verkocht dan de Wii U. Mochten deze cijfers dus gelijk blijven het komende jaar, dan kan het nog wel even duren voordat de PS4 de Wii U voorbij gaat qua lifetime sales, maar de mogelijkheid is er.

PlayStation 4 Total Sales: 1,601,287

Xbox One Total Sales: 55,767

Wii U Total Sales: 2,470,045

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_55f172e1bc736.jpg