Vanaf 15 september kun je aan de slag met een gloednieuwe toevoeging voor GTA Online, het online gedeelte van Grand Theft Auto V. Deze nieuwe toevoeging in de open wereld van GTA V, Los Santos, geeft spelers toegang tot een uitgebreide lijst aan uitdagingen. De nieuwe modus zal helaas niet lanceren op de PS3 en Xbox 360, maar is enkel beschikbaar voor de nieuwste generatie consoles en PC.

In Freemode heb je geen menu’s, lobbies of laadtijden, je start simpelweg een Freemode sessie op met kennissen, vrienden, rivalen of misschien zelfs wildvreemden. Hiermee ga je telkens spontaan nieuwe games en uitdagingen aan. De wereld leeft en is dynamisch in Freemode en je weet dus eigenlijk nooit echt wat je nu weer te wachten staat.

Het kan zijn dat dit misschien allemaal wat vaag klinkt, daarom raden we je aan de onderstaande trailer te checken. Hier zie je bijvoorbeeld een game waarbij je in een bepaald gebied moet blijven met je auto, terwijl iedereen je eruit probeert te beuken. Ook kan het zomaar zijn dat jij degene bent die iedereen op moet jagen en dan begint de chaos natuurlijk vanzelf. Freemode is ideaal voor mensen die niet vast willen zitten aan bepaalde sessies in GTA Online. Je joined nu gewoon de Freemode modus en het maken van chaos ontstaat vanzelf.

In Freemode is het niet zo dat er bepaalde events op bepaalde momenten gaan gebeuren, je kunt het zien als een soort shuffle aan events en er zijn eindeloos veel variatiemogelijkheden in ieder event, wat gaat zorgen voor veel nieuwe en unieke ervaringen. Uiteraard blijf je tijdens het spelen van deze events ook gewoon GTA$ en RP verdienen.

Op 15 september zal de nieuwe modus beschikbaar worden gesteld middels een update, deze update bevat ook de befaamde Rockstar Editor voor consoles. De update is gratis en kan door iedereen met een GTA V exemplaar voor de PS4, Xbox One of PC gedownload worden.

Deze update bevat verder nog twee nieuwe Adversary modi. Deze twee nieuwe modi heten ‘Hunting Pack’ en ‘Cross the Line’. In Hunting Pack hebben spelers de taak een voertuig op tijd af te leveren voordat hij explodeert. Deze explosie gebeurt tijdens het bereiken van een bepaalde minimum snelheid, waar je niet onder mag komen. Doe je dit wel? Dan ben je de Sjaak. Lastig is het zeker, want iedereen probeert jou op dat moment van de weg te beuken.

Dan nog even over Cross the Line, de tweede adversary modus. Hierin ga je het gevecht met hevig bewapende squads aan in een neutrale zone om vervolgens elkaars territorium te veroveren voor de overwinning.

Trailer