Eerder deze week gaf Konami aan dat er een vervelende fout zit in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Zo kun je jouw progressie in de game verliezen doordat je Quiet als buddy gebruikt in missie 29 en 42. De uitgever gaf zelf al een tip om dit te voorkomen, maar vertelt nu dat er een patch in de maak is voor dit probleem.

De uitgever geeft nogmaals duidelijk aan dat het om een serieuze bug gaat, die de ervaring negatief kan beïnvloeden. Onder bepaalde omstandigheden kun je flink wat dataverlies krijgen en zo flink wat van je progressie kwijtraken. Ze zijn er inmiddels achter wat de zogenaamde ´trigger´ is van deze bug en hebben hier meer informatie over gegeven.

“The bug is triggered only under Certain Circumstances in Episode 29 or Episode 42 When Quiet is used as your buddy. However, you still May Safely use Quiet in these Missions if you use the Butterfly Emblem Throughout the Mission or Avoid raising your Bond Level with quiet to max During the course of the Mission.”

We wisten al dat de bovenstaande Quiet de bug veroorzaakt als deze als buddy geselecteerd wordt voor missies 29 en 42. Je kunt echter wel de missies spelen met haar als buddy, maar dan moet je wel het ´Butterfly´ embleem gebruiken en het ‘Bond level’ bij haar niet verhogen tot het maximaal haalbare gedurende de hele missie.

Konami werkt dus momenteel aan een patch, maar het is nog niet bekend wanneer deze uitgebracht wordt. Zodra we hier informatie over hebben laten we het weten.