Metal Gear Solid: Peace Walker vertraagd

De nieuwe game in de Metal Gear Solid reeks, Peace Walker, die zou verschijnen op 25 mei voor de PSP, heeft twee weken vertraging opgelopen. De nieuwe Konami stealth game zal nu pas op 8 juni in de schappen liggen. Wederom kiest de producent ervoor om de zaken niet te overhaasten en wordt bij de release reeds gestreefd naar perfectie. We zijn ook niet anders gewend van Konami.

Hoewel vele gamers dit als erg jammer zullen ervaren, kleven er ook voordelen aan de latere release van de game. Niet alleen wordt het spel geperfectioneerd en worden eventuele bugs en glitches opgespoord en verwijderd, tevens komt er een speciaal pakket op de markt. In dit pakket zijn een “Spirit Green” PSP systeem te vinden, evenals een UMD van Peace Walker, een 2 GB Memory Stick en voucher voor een nog onbekende downloadbare film. Dit laatste geldt helaas alleen voor inwoners van de Verenigde Staten. En voor de gelukkigen die deze bundel kopen, worden er in de game meteen een paar extra unlockables vrijgegeven, zoals een camouflage pak van FOX en een stealth gun.

Even voor de kenners onder ons; Metal Gear Solid: Peace Walker speelt zich na Metal Gear Solid 3: Snake Eater en vóór PSP game Metal Gear Solid: Portable Ops af. De speler kruipt wederom in de huid van Big Boss, a.k.a. Naked Snake, en mag een blik werpen op het befaamde “Outer Heaven Project”, bekend van de eerste NES games. Een leuke extra is de multiplayer modus, waarin tot vier spelers elk een eigen versie van Snake kunnen besturen en zullen moeten samenwerken om verder te komen in het spel.

Vertraagd of niet, het klinkt wederom als een game die echt wel het wachten waard is…

3 reacties

 1.    5884 XP
  7th-son's avatar

  lekkere kenner ben je dan als je nogsteeds denkt dat de eerste 2 delen van metal gear op de NES uitgekomen zijn!

  Deel 1 klopt aardig, al was het een flink aangepaste versie, en snake’s revenge is niet het 2de deel, maar door amerikanen gemaakt.
  als je de eerste 2 delen wilt spelen, zul je moeten zoeken naar de MSX2 versies

 2.    501 XP
  nWo_VuistInSter's avatar

  O_o Big Boss zit in de eerste 2 NES games dus daar staat toch niks raars…? Deel 1 ontdekt Snake Outer Heaven en deel 2 gaat over Zanzibar land, waar je weer tegen Big Boss moet vechten… Als ik nu een cruciale denkfout maak moet je t me nog maar eens uitleggen…

 3.    5884 XP
  7th-son's avatar

  deel 2 op de nes heet snakes revenge, dat is geen officiele metal gear die in de timeline thuis hoord
  daar heb je metal gear 2: Solid Snake voor nodig, dat is het officiele vervolg op MG1.. En die is alleen op de MSX 2 uitgebracht (later ook bij MGS3 als bonus terecht gekomen)