Hollywood blijft de game industrie als een mijlpaal zien en houdt daarbij weinig tot geen rekening met de vraag of een spel al dan niet geschikt is voor een overstap naar het witte doek. Wat je ook denkt van de titel in kwestie, Rocket League is toch een game waarvan een verfilming niet meteen een logische keuze zou zijn. Hoe leuk het ook is om voetbal te spelen vanachter het stuur van een gepimpte wagen, we vragen ons toch af of het ook zo boeiend zal zijn wanneer we dat stuur zelf niet in handen hebben.

Toch wordt er – uiteraard – achter de schermen vlijtig gesproken over een Rocket League film en onderhandeld over de bijbehorende rechten. Een aantal filmbedrijven willen maar al te graag ervoor zorgen dat de game op het witte doek of het kleinere TV-scherm (als TV-reeks) terecht komt. Ontwikkelaar Psyonix houdt de boot vooralsnog in het midden en lijkt net als wij niet helemaal overtuigd te zijn van de meerwaarde van een film. Vooral de achterliggende mythologie van de franchise blijft een vraagstuk.

“We’ve had discussions with various people and studios in Hollywood about making movies based on Rocket League, or a TV show.”

“There’s nothing to announce, there’s nothing official, we haven’t signed any dotted lines. A big reason for that is there are lot of questions about Rocket League in general, about the fiction, the lore and how that would tie in to a television show or film.”

Wat denken jullie? Is een Rocket League film een goed idee? En waarom?