Zoals jullie hier vorige week al konden lezen gaat de PS4 in Azië en Japan een prijsverlaging krijgen. Goed nieuws natuurlijk, maar dat roept de vraag op of Sony niet ook een prijsverlaging voor ‘ons’ in het Westen in petto heeft.

Xbox baas Phil Spencer denkt van wel. Hij heeft in een interview met IGN aangegeven dat het goed mogelijk is dat Sony tijdens de Paris Games Week van volgende maand aan gaat kondigen dat de PS4 ook in het Westen een prijsverlaging gaat krijgen. Hieronder kan je hetgeen lezen wat hij hier precies over te zeggen had.

“I fully expect they [PlayStation] will drop price. When I think about the playbook they’ve used in the past, we feel good about the plans we have in place going forward in the holiday. If history tells, then we’ll see a price drop from them coming.”

De Xbox One heeft eerder al een prijsverlaging gekregen en Spencer geeft aan dat het goed is voor ‘ons gamers’ wanneer de PS4 ook in prijs omlaag gaat. Hij wijst hierbij naar het aantal verkopen van de van de afgelopen vakantieperiode.

“It’s great for gamers when price competition happens. We saw that last holiday, and we saw crazy sales numbers on all of the consoles.”

Dit is toch een interessante uitspraak van Spencer en we zijn dan ook benieuwd naar wat Sony volgende maand tijdens de Paris Games Week allemaal voor ons in petto heeft.