Verdergaan met de franchise ‘Uncharted’ zonder Nathan Drake in de hoofdrol is erg moeilijk voor te stellen, zo meldt Naughty Dog. Nathan Drake is immers toch de iconische held in deze franchise geworden en nu zijn verhaal afloopt in het vierde en laatste deel, is het klaar met Nathan Drake. Dit betekent alleen niet per se dat de franchise in de ijskast gestopt wordt, je zou immers verder kunnen gaan met Uncharted zonder Nathan Drake.

In een interview met de laatste uitgave van het Official PlayStation Magazine UK met Uncharted 4: A Thief’s End schrijver, Josh Scherr, antwoordde hij opvallend op de vraag of Uncharted kan bestaan zonder Nathan Drake. Hij zegt dat ze met Uncharted een soort van universum hebben gecreëerd waarin schatten en oude bevolkingsgroepen nog niet gevonden zijn. Nu is het volgens hem mogelijk deze wereld zonder Nathan Drake te betreden, maar dit is erg moeilijk voor te stellen, aldus de schrijver.

Hij vertelt hiermee dus dat het wel mogelijk zou zijn, maar dat men het niet bepaald ziet zitten noch voor kan stellen. Hiermee sluiten ze het dus niet uit, maar echt enthousiast is de schrijver er ook niet over.

Zou jij je een wereld van Uncharted voor kunnen stellen zonder Nathan Drake?

“I don’t know. That’s a good question,”[…]”I think one thing that’s been great about this series is that we have created this…I hate to use the word universe because Marvel’s been overusing it, but we’ve created this world where ancient civilisations remain undiscovered and lots of charismatic and unscrupulous treasure hunters exist to go and pursue these.

“I suppose you could tell a story in that world without Nathan Drake, but it’s…in some ways it’s a little bit hard to imagine.”