Call of Duty: Black Ops III zal gaan verschijnen voor de huidige en vorige generatie consoles. Daar waar Treyarch aan de current-gen versie werkt is het High Moon Studios die de PlayStation 3 en Xbox 360 versies voor haar rekening neemt.

De versies zouden aanvankelijk gelijk aan elkaar zijn, maar het blijkt dat er toch wat technische tekortkomingen zijn bij de vorige generatie consoles, waardoor de last-gen versies er minder bedeeld vanaf komen.

De belangrijkste wijziging die nu heeft plaatsgevonden in de last-gen versie van Call of Duty: Black Ops III is dat de singleplayer campagne er in z’n geheel uit is gehaald. Men krijgt het niet voor elkaar om de 2 tot 4 speler coöp campagne naar de last-gen consoles te vertalen.

Hierdoor zal er dus een substantieel onderdeel ontbreken in de last-gen versies, wel zullen de multiplayer en de Zombie modus aanwezig zijn. Ter compensatie zal deze uitgave een downloadcode bevatten voor Call of Duty: Black Ops, het eerste deel dus. Ook zal de aanschafprijs iets lager liggen, maar hoeveel precies in euro’s is momenteel nog niet bekend. De Amerikaanse uitgave kost nu in ieder geval $49.99.