Review: FIFA 16


Review FIFA 16 – Afgelopen week was het dan eindelijk zover, toen verscheen namelijk FIFA 16. Ons review exemplaar arriveerde helaas wat later, al hebben we daardoor wel de tijd gehad om de game zowel off- als online uitgebreid te kunnen spelen. Na flink wat wedstrijden te hebben gespeeld, is daarom nu het moment aangebroken om onze bevindingen met FIFA 16 hier met jullie te delen. Weet FIFA 16 te overtuigen of blijft het steken in al zijn goede bedoelingen? Je leest het hieronder in de review van FIFA 16.

Zwoegen en werken voor je kansen

Wie vlak voor deze release FIFA 15 nog heeft gespeeld, zal het gelijk merken: in FIFA 16 is het niet meer zo gemakkelijk om vlotte aanvallen op te zetten en de bal snel in de zestien van de tegenstander te krijgen. Je kan de bal natuurlijk een flinke peer vooruit geven, maar dat resulteert vaak in balverlies. EA legt zich met FIFA 16 dan ook toe op het bieden van een nog meer realistisch aanvoelende speelervaring en mede daarom is het speltempo verlaagd, waardoor de gameplay wat stroperig aanvoelt. Je bent tijdens wedstrijden vaak aan het ‘breien’ en je zult de bal dan ook veel breed spelen of terugspelen op de keeper, zodat je weer kan beginnen met het opzetten van een nieuwe aanval.

Het is tijdens wedstrijden daarom zaak om de tegenstander uit de tent te lokken, al is er voor liefhebbers van het spelletje niet gelijk een man overboord. Behendige spelers kunnen namelijk nog steeds tegenstanders hun hielen laten zien met een kapbeweging of door de bal bijvoorbeeld mee te ‘vegen’. Tevens kunnen aanvallers nu ook middels een schijnbeweging iemand anders het bos in sturen en zo ook kunnen verdedigers na een sliding sneller opstaan. Ongeacht of je een technisch meer begaafde speler onder knoppen hebt, wordt er binnen de gameplay nog meer nadruk gelegd op bepaalde eigenschappen van spelers.

Spelers die wendbaarder en fysiek zwakker zijn, kunnen tijdens een wedstrijd makkelijker uit balans raken wanneer ze slecht gepositioneerd staan bij het aannemen van een bal. Het is daarom ook belangrijker geworden om goed op de looplijn of de positie van je teamgenoot te letten wanneer je hem een pass geeft. Daar komt nog bij dat het nu lastiger is om in te schatten welke kracht je aan een pass of een schot moet meegeven.

De scheids zit er wel erg kort op

Het is echter maar de vraag of het meer realistische en stroperige spelverloop het er leuker op maakt om FIFA 16 te spelen. Iets wat daarbij niet bijdraagt aan het spelplezier is het optreden van de scheidsrechter. De beste leidsman is nu wel erg streng geworden en hij geeft geregeld voor de meest onschuldige schouderduw een overtreding en tevens een gele kaart. Daardoor kost het je regelmatig punten wanneer je in de slotfase bijvoorbeeld een penalty tegen krijgt voor een op het eerste zicht nogal onschuldige overtreding. Dat leidt weer tot frustratie en bovendien wordt daardoor vaak het toch al geringe tempo uit de wedstrijd gehaald.

De matige gelijkenissen van de spelers

Iets waar we ons al langer aan irriteren is het feit dat lang niet alle spelers lijken op hun ‘echte’ evenknie. Vanwege een deal tussen EA en Real Madrid zien alle spelers er van die club wel gelijkwaardig uit, wat ook geldt voor de meer echt grote spelers, maar veel andere voetballers kunnen best nog een chirurgische ingreep gebruiken. Aangezien EA zoveel om licenties geeft en ernaar streeft om je een zo realistisch mogelijke ervaring te bieden, hadden ze best wat meer spelers van een netter uiterlijk mogen voorzien. Het zou leuk zijn als EA op dat vlak meer aandacht heeft voor spelers uit kleinere competities, zoals de Eredivisie of de Belgische Jupiler Pro League.

De juiste sfeer in het stadion

Tijd om nog even te kijken naar wat er zich allemaal rondom het veld afspeelt en dan komen we als eerste uit bij de sfeer in het stadion. Nog steeds leeft het publiek erg mee met alles wat er op het veld gebeurt. Wordt er een flinke overtreding gemaakt? Dan volgt er een striemend fluitconcert, net als wanneer de uitspelende ploeg een doelpunt weet te maken. De euforie die van de tribunes rolt, is goed te horen wanneer er een grote kans wordt gemist of wanneer er een doelpunt wordt gescoord.

Welbekende modi en nog steeds irritante scouting

FIFA 16 bevat weer de bekende modi, zoals profclubs, de skill games en de carrièremodus. Met name de carrièremodus kent een paar kleine vernieuwingen. Zo kan je nu in de voorbereiding op een nieuw seizoen ervoor kiezen om een vriendschappelijk toernooi te spelen. Hierdoor kan je flink wat geld verdienen wat je weer goed kunt gebruiken om de huishouding van je club te runnen. Tevens is het nu mogelijk om spelers te trainen via skill games. Deze optie kan je gebruiken wanneer je als manager een club leidt en wanneer je zelf een carrière als speler begonnen bent.

Dit zijn leuke toevoegingen, al is het irritante scoutingsysteem echter nog steeds ongewijzigd gebleven. Dat vinden we toch jammer, aangezien we niet te veel tijd willen verdoen met het doorlopen van omslachtige menu’s om spelers nader te laten volgen. Dit systeem is wat ons betreft dan ook zeker rijp om grondig herzien te worden en we hopen dan ook dat EA volgend jaar wel de nodige verandering hier in door zal voeren.

Het vrouwenvoetbal voegt weinig toe

Voordat we hier tegen de schenen aanschoppen van een commissie die voor meer emancipatie pleit binnen het voetbal, willen we gelijk duidelijk maken dat we zeker niet tegen vrouwenvoetbal zijn. Dat voetballende dames nu ook hun plaats hebben gekregen binnen FIFA 16 vinden we prima zolang het ook echt een toegevoegde waarde heeft. Dat laatste is nu niet echt het geval daar je alleen met de vrouwenteams kan spelen binnen één bepaalde modus. Het is daarbij jammer dat het Nederlandse en Belgische vrouwenelftal geen deel uitmaakt van de twaalf aanwezige teams, het is wel duidelijk hoe hier de internationale verhoudingen liggen.

Het zou hier ook best leuk zijn om de beste vrouwelijke speelsters tegenover de beste mannelijke sterren, zoals Messi en Ronaldo, te zetten, maar dat is helaas niet mogelijk. Zelfs wanneer je vriendschappelijk speelt kan je alleen maar met vrouwenteams tegen elkaar spelen en verder heb je alleen nog het virtuele WK voor vrouwen waaraan je deel kan nemen. We kunnen ons dan ook voorstellen dat je niet heel lang blijft hangen bij deze modus en kiest voor iets anders. In die zin is het dus de vraag wat je er mee opschiet, want het is allemaal vrij beperkt daar waar de opties voor de mannenteams aanzienlijk veel breder liggen.

Het deels geslaagde FUT Draft

Naast de offline en online modi die je kent, zoals Seizoenen en Profclubs, ruimen we hier speciale aandacht in voor FUT Draft. Deze aanpassing aan FUT geeft je tijdelijk de kans om sneller dan normaal betere voetballers in je team op te stellen. Daarbij gaan we eerst nog even terug naar het algemene principe achter FUT, dat is nog steeds hetzelfde. Terwijl jij als doel hebt om een steeds beter team te formeren, probeer je vanuit pakjes met kaarten betere spelers bijeen te sparen. Die spelers die je krijgt kan je dan weer opstellen waarbij je moet zorgen dat deze voetballers zoveel mogelijk onderlinge overeenkomsten hebben. Spelers hebben meer gemeen met elkaar wanneer ze bij dezelfde club of in dezelfde competitie spelen of wanneer ze uit hetzelfde land komen.

Om betere spelers bijeen te sparen kun je offline en online in divisies spelen of aan toernooien deelnemen. Het kan daarbij best een tijd duren voordat je een behoorlijk elftal op de been hebt gebracht. Het nieuwe FUT Draft stelt je in staat om tijd te winnen, zodat je direct – maar wel tijdelijk – met willekeurig toegekende topspelers een elftal samen kan stellen. Om deze modus te kunnen spelen dien je echter wel toegangsgeld te betalen in de vorm van 15.000 FIFA-coins of je kan met echt geld FIFA punten kopen om daarmee je toegang te financieren. Het doel van FUT Draft is om een toernooi te winnen wat uit vier wedstrijden bestaat. Hoe verder je komt, hoe groter de beloning is. Zeker wanneer je de finale winnend weet af te sluiten krijg speciale kaartjes. Vlieg je er in de eerste ronde uit? Dan moet je het doen met een troostprijs. Speel je op een hoger niveau tegen de AI, dan verdien je meer punten evenals wanneer je online speelt.

Weinig geduld? Koop dan je toegang!

Hier wringt de schoen wat ons betreft, want het duurt best even alvorens je het benodigde aantal toegangspunten hebt behaald om FUT Draft te kunnen spelen. EA springt daar behendig op in door microtransacties aan te bieden, zodat je alsnog FIFA punten kan kopen om deze modus te kunnen betreden. Daar hebben we toch wat moeite mee, zeker omdat je al genoeg geld hebt betaald om FIFA 16 zelf aan te schaffen. Wanneer je minder ervaren bent met FUT en graag deze Draft modus vaker wil spelen, kan het zomaar zijn dat je uiteindelijk veel geld betaalt om telkens jezelf toegang te verschaffen. Zo betaal je om drie keer FUT Draft te kunnen spelen minimaal €9,99, een bedrag wat dus snel kan oplopen naarmate je meer FUT Draft gaat spelen.

Niet echt een handreiking naar de trouwe fans van FUT en naar nieuwkomers als je het ons vraagt. Helemaal niet als je bedenkt dat EA het voor elkaar heeft gekregen om de online services (op het moment van schrijven) weer niet naar behoren te laten werken. Wij en met ons nog vele anderen (blijkt uit vele commentaren online) hebben herhaaldelijk meegemaakt dat de verbinding na een FUT-wedstrijd wegviel. Helemaal irritant, omdat daardoor alle voortgang met alle nieuw aangetrokken spelers verloren ging. Weg toernooi en weg prijzen, en je krijgt ook nog eens een melding die je er fijntjes op wijst dat je de volgende keer minder punten zal verdienen, omdat je zogenaamd de verbinding expres verbroken hebt.

Conclusie

Laat er geen misverstand over bestaan, FIFA 16 is een degelijke voetbalgame geworden waar je heel wat uren aan spelplezier mee kunt beleven. Ten opzichte van zijn voorganger is FIFA 16 er alleen niet beter op geworden en dat zit hem onder andere in de technische problemen waar de game (op het moment van schrijven) nog steeds/alweer mee kampt. FUT-Draft is weliswaar uitdagend, maar dankzij microtransacties niet per definitie een uitnodigende modus om te spelen. Dat laatste geldt eigenlijk ook voor de gameplay die juist dankzij de meer realistische feel trager en daardoor ook minder uitnodigend aanvoelt. Zoals we van EA gewend zijn, staat FIFA 16 op audiovisueel vlak zeker haar mannetje, maar met het oog op volgend jaar is dat voor ons niet genoeg meer. EA mag dan ook zeker aan de bak om de gehele speelervaring meer te verbeteren.

Pluspunten

  • De sfeer op en rondom het veld
  • Gameplay voelt meer realistisch aan
  • Betere AI
  • Spelers bevatten meer animaties
  • Kleine aanpassingen in FUT en de carrière modus
  • Online seizoen spelen is nog steeds verslavend

Minpunten

  • Het veel te strenge optreden van de scheids
  • Meer realisme in de gameplay kan voor verminderd spelplezier zorgen
  • Het nog steeds omslachtige scoutingsysteem van de carrière modus
  • De microtransacties achter FUT Draft
  • De brakke online verbinding, voornamelijk bij FUT

op Metacritic
Boxshot FIFA 16

FIFA 16

Releasedatum:
24-09-2015
Genre:
Sport
Uitgever:
EA Games
Ontwikkelaar:
Budget Zondag – Games – 10 juli
Gepubliceerd op 10 jul, 2016 om 12:59
Bekijk nu de mooiste goals op FIFA 16 in één video
Gepubliceerd op 7 jan, 2016 om 11:42
Elfde deal in de 12 Deals of Christmas actie geeft korting op FIFA 16
Gepubliceerd op 21 dec, 2015 om 10:47
Nieuwe update beschikbaar voor FIFA 16, bekijk hier de changelog
Gepubliceerd op 16 dec, 2015 om 09:50
  1.    421 XP
    Vechtersbaas's avatar

    Sinds FIFA 14 voelt en speelt FIFA verschrikkelijk traag. Ik druk op Paassen en pas na een seconde schopt ie het balletje. Ook in speler bewegingen etc, alles voelt alsof er een ‘lag’ in zit. FIFA 13 daar in tegen speelde echt super ( Dat is de enige FIFA die ik dagelijks speel) Het is zo jammer dat ze de gameplay van FIFA 13 niet gewoon naar de PS4 halen want toen ik de demo speelde van FIFA 16, en ik merkte dat het WEEEEER traag was, deed ik gelijk mn PS3 aan, FIFA 13 erin, en hoppa
    lekker vlot spelletje. Geen bullshit scoutingssysteem of wat dan ook.

  2. Anoniem -   
    188.207.76..xxx's avatar

    Gelukkig is het nederlandse commentaar dit jaar weer exact hetzelfde.

  3. Anoniem -   
    82.74.151..xxx's avatar

    Een game die je naar 20 minuten naait naar een zwaar overwonnen game te laten verliezen door verbinding problemen verdient geen 8. Niet te beginnen over de irritantente cutscenetjes tussen door. Een 6 is meer op zn plaats.

  4. Anoniem -   
    77.249.7..xxx's avatar

    @82.74.151..xxx: Sorry maar ik ben het sowieso niet eens over de verbinding want ik heb 0 disconnects op fifa 15 en nu ook na 20-30 games op fifa 16.

  5.    22 XP
    tommiboy96's avatar

    Ik vind het op zich wel een goede fifa alleen is het inderdaad zo dat de scheidsrechter er erg dicht op zit. Verder vind ik het wel leuk dat je nu moet gaan nadenken hoe je een aanval opzet etc. Die microtransacties vind ik niet echt een probleem want het is zeker niet verplicht. En ze moeten er wel een ingansprijs voor vragen anders dan raakt de markt helemaal uit balans (denk ik). Gelukkig heb ik nog geen last gehad van de connectie problemen. Wel jammer voor de mensen die dat wel hebben natuurlijk.

  6.    446 XP
    Therockbrothers's avatar

    Ik vind persoonlijk dat de graphics geen 9 waard zijn, maar dat ligt dan waarschijnlijk wel aan mij…

  7.    71 XP
    Casartelli's avatar

    Ik lees elk jaar dat ‘ze’ volgend jaar niet wegkomen met alleen toevoegingen op het audio visuele vlak.
    En toch komen ze er elk jaar mee weg.

  8.    724 XP
    J-NL-B's avatar

    Persoonlijk vind ik Fifa 16 echt een prima game, met inderdaad wat minpuntjes maar dat heeft iedere game. De gameplay vind ik veel beter als 15 maar dat is denk ik ook omdat dit veel beter bij mijn manier van spelen past. Daarom vind ik ‘minpunt 2’ ook niet echt een minpunt.

    Ik ben het eens dat de scouting irritant is, en dat FUT draft niet echt toegankelijk is. Je leest wel dat ze de 15k coins of 300 pnt flink compenseren met prijzengeld/pakketten maar in de pakketten zit haast nooit een fatsoenlijke speler die je voor dat aantal coins kan verkopen. Zelfde met de pakketten die je koopt of krijgt vanwege je pre-order bonus. Je merkt dat het echt een dikke melk koe aan het worden is voor EA.

    Ik vind wel dat er veel meer balans is, ook zeker online. Doordat het tempo lager is en de focus meer ligt op inzicht/passing/ timing voegen spelers als David Silva, Rodriguez, Fabregas veel meer waarde toe aan het spel.

  9. crew Management -    4381 XP
    M4GN3T's avatar

    @Casartelli: Ohja zelfde met de FUT-problemen, blijft ook gebeuren.

  10.    1187 XP
    Tom-Zwolle's avatar

    Gameplay een 7 omdat het te realistisch is?? Ik vind deze FIFA qua gameplay erg goed! En het is alsof je een echte wedstrijd kijkt. Bij PES lopen de spelers alsof ze peper in de reet hebben. Verder een goede review en idd de verbinding in fut is zwaar kloten! Heeft me 4 wedstrijden gekost..

  11.    1910 XP
    gamexl's avatar

    Als gamers op de fora van Fifa massaal laten weten dat ze de scheids te streng vinden zal er heus wel een update komen waarin dat bijgesteld wordt.
    Ik zelf speel Fifa in m’n eentje tegen de cpu. Carrière Speler en carrière manager waarbij ik de sliders zo aanpas dat het spel wel wat sneller en dus beter is.

    Voor online potjes lijkt het mij inderdaad even wennen. Daar heb je minder vat op het tempo.

  12. Anoniem -   
    86.90.213..xxx's avatar

    Heb er nu rond de 75 potjes ultimate team inzitten met een keer zelf 15k betaalt voor Draft. Zit bijna in divisie 2 en heb de Draft gewonnen. Op zich een zeer nette prijs gekregen van een pak met 12 zeldzame spelers en een goudpakket. Voor nu is t een goede prijs doordat de spelers vrij duur zijn. Zo heb ik uit de 15k entreeprijs een goede 30k uitgehaald met alleen Bony als mn beste speler uit de pakjes. Het spel is 2x gedisconnect tot nu alleen kreeg ik geen verlies toegekend. Zolang je een goede verbinding hebt blijft het spel leuk. Er zit meer voetbal in alleen is er af en toe nog steeds sprake van rare gebeurtenissen in de wedstrijd.

    Fifa 16 is beter dan Fifa 15 en ook dan PES 2016 (een week voor fifa 16gespeeld, keepers en verdedigers waren dramatisch en schoten gingen altijd op goal)

    Wat mij betreft zeker de 60 euro waard!

  13. Anoniem -   
    212.78.205.xxx's avatar

    Ik lees elk jaar dat de a.i beter is. Dan moeten ze onderhand wel de Einsteins van het voetbal zijn. Maar nog steeds zie ik neandertalers op het veld stom verbaasd om zich heen kijkend en 4spelers die exact de zelfde beweging maken in het moment.

    Nee nee. Deze fifa is een schande en niet meer waard dan een 5!

  14.    726 XP
    Retrogamer's avatar

    @86.90.213..xxx:
    Maybe dan niet zo een Noob zijn in pes en schoten en pasjes van AI hulp afhalen en maybe de moeilijkheids graad omhoog zetten.

    OT:

    Veelste hoog cijfer maarja.

  15.    3948 XP
    tyger1's avatar

    Ik had al eerder dit topic gereageerd op dit topic maar psx server had problemen .
    Ik ga nog 1 x klaar en duidelijk zijn .
    FiFa 16 is gewoon een update van FiFa 15 met rumble .
    Ik heb 5 uur op FiFa 16 gespeeld en gebeld naar de winkel om FiFa 16 te ruilen tegen mijn geld en dit is gebeurd ook .
    FiFa 16 ademde geen voetbal uit , het was alsof de verdigers ongelooflijk dwaas waren op normaal won ik 5-0 zonder me in te spannen .
    Misschien kwam het door PES16 die dan wel weer een sim is van voetbal waar ik van hou strakke passes , geen pingpong maar een strategie bedenken voor je aanvalt enz .
    FiFa zal moeten opletten want PES is er bijna , realistisch voetbal is gewoon PES16 .
    Dus EA het is al 5 voor 12 gepasseerd als PES de licenties had en ook het publiekt die PES op Nintendo speelden nog had was EA FiFa17 kansloos .
    Na 17 jaar ben ik geen FiFa fan meer de rippers $$$$

  16.    3948 XP
    tyger1's avatar

    @86.90.213..xxx: Jij hebt de release versie van PES16 gespeeld ? Vraagje wat moet je doen bij het begin van de game ? Als het de demo was waren de keeper slecht ok juist .
    Maar mijn eerste doelpunt op demo op normaal scoorde ik met De bruyne van de middelcirkel een streep rechtdoor middenvelders en verdigers plus keeper stonden te pitten , wat voor indruk was dat dan ?

  17. Anoniem -   
    94.209.57..xxx's avatar

    elke keer als ik een potje win word ik gekickt van fut
    slaat nergens op!!
    en de update komt maar niet dat ze dat oplossen
    en me 1000 coins per wedstrijd gaat ook zo naar de klote!
    bedankt FIFA onwijs bedankt!
    voor het kopen van z’n … spel!

  18.    31 XP
    JJSniper94's avatar

    Die FUT verbindingsproblemen herken ik. Speel je een potje, verbinding vervbroken, kun je je wedstrijd weer opnieuw beginnen in toernooien.

    En meestal zijn die bronzen team wedstrijden saai, dus daar wil je gewoon doorheen…

  19.    879 XP
    WoofeR's avatar

    @tyger1: Dus dat!

  20.    3948 XP
    tyger1's avatar

    @WoofeR: Je avatar had een bekende zin , hij zei :
    Ieder nadeel heeft zijn voordeel .
    En op je reactie : Ja dit ! 😉

  21.    879 XP
    WoofeR's avatar

    @tyger1: Haha klopt 😉

    Door de redenen die jij geeft haal ik deze dus niet, ook geen PES, wacht ff lekker ermee, totdat ie straks keertje in de aanbieding is ofzo hahaha

  22.    3948 XP
    tyger1's avatar

    @WoofeR: Doen , want nu is FiFA16 nog niet af en
    PES zijn de transfers er nog niet .
    Je hebt nog tijd tot kerst dan kan je er een voor 30eu op de kop tikken.

  23.    748 XP
    Justinvd's avatar

    Erg jammer dat Draft zo moeilijk bespeelbaar is. In ruil daarvoor kun je wel hele mooie pakketten krijgen. Geduld om ervoor te sparen of betalen voor die hap is dan de vraag. Ik kies persoonlijk voor de eerste keus. Verder een prima spel. Net zoals ieder jaar even onder de knie krijgen, maar gameplaytechnisch ben ik aardig tevreden.

  24. Anoniem -   
    185.21.56..xxx's avatar

    Ik lees voornamelijk dat de gameplay een stuk gebalanceerder is geworden. Dat is echt een positief punt. Balans is nooit echt een sterk punt geweest met Fifa.

    Toch lees ik op Forums (waar heel veel zeikerds zitten, dat wel).
    Het verschil tussen een goede gamer en slechte gamer weer kleiner is geworden. Wie kan dit be-amen. Ikzelf ben niet in het bezit van Fifa.

  25. Anoniem -   
    84.107.84..xxx's avatar

    Ik speel FUT maar wat een waardeloos spel is ’16, constant server problemen waardoor je na een wedstrijd eruit wordt gegooid bij FUT. Zo verlies je munten, voortgang, drafttokens en heb je ook nog eens een reglementair verlies aan je broek. 1 op de 3 a 4 potjes kent dit probleem… Mijn advies… NIET kopen. Zonde van je geld…

  26.    2251 XP
    20style [20]'s avatar

    Eeste keer dat ik echt ultimate team speel bij fifa en ik vind het verslavend .. en voor de rest spel voelt goed aan maar kon op sommige vlakken beter zoals elk jaar

  27.    1187 XP
    Tom-Zwolle's avatar

    @84.107.84..xxx:

    Gast dat word opgelost

  28.    8 XP
    DNCNN's avatar

    Ik heb nu een tijdje FIFA in bezit maar wat speelt de besturing k*t en houterig, de gameplay en de graphics maken het dan wel weer goed maar EA mag volgend jaar wel even wat aan de besturing doen, man man man.

  29. Anoniem -   
    80.113.33..xxx's avatar

    @Retrogamer: En even op Superstar level zetten. Ik win met manual passing met zeer veel moeite van de CPU (als ik al win)

  30. Anoniem -   
    80.113.33..xxx's avatar

    @Tom-Zwolle: Dat wordt gefixt? Mensen betalen toch extra voor FUT? Dat kan gewoon niet, heel slecht van EA. Dit is hun USP. FIFA staat volledig in het teken van FUT.

    Kijk, PES was ook niet helemaal af. De rosters en andere gameplay issues worden opgelost met de patch van 29 oktober. Duurt nog even, maar dan is de gameplay op alle fronten beter dan die van FIFA. Op manual is PES 2016 nu al vele malen realistischer dan FIFA. De retail is sowieso niet te vergelijken met de demo. Pace is lager en schoten minder OP. Speel maar eens met “normale” teams en niet met Messi, Robben, etc.

  31. Anoniem -   
    83.160.119..xxx's avatar

    @80.113.33..xxx:

    Fut is gewoon gratis… je kan extra pakketjes of opties kopen tegen “echt geld” maar dat doet lang niet iedereen hoor..

    Ik speel gemiddeld 500 fut wedstrijden per fifa en nog nooit 1 cent extra betaald.

  32. Anoniem -   
    62.72.192..xxx's avatar

    @83.160.119..xxx:Er zijn echter wel mensen die ervoor betalen en voor hen is het extra zuur.

  33.    1187 XP
    Tom-Zwolle's avatar

    @80.113.33..xxx:

    Geen 1 game is bij release helemaal perfect. En ja EA heeft wel vaak slechte verbindingen ook met andere games. En elke x dat vergelijk met PES… Iedereen moet zelf weten wat hij of zij beter vind en ik vind FIFA beter dan PES. En ik speel ook fut zonder te betalen. Ik vind het juist leuk door wedstrijden te winnen pakjes of spelers te kopen.