Studio Liverpool werd enkele jaren terug gesloten en daarmee leek de kans op een nieuwe WipEout tot het nulpunt te zijn gezakt. Sony heeft sinds de release van het PlayStation Vita deel, WipEout 2048, zelf ook niets meer met de franchise gedaan.

Of er ooit een nieuwe WipEout komt is de vraag, maar Shuhei Yoshida sluit het niet uit. Tijdens een Q&A ronde op de EGX afgelopen weekend vroeg een bezoeker aan Yoshida of we ooit de terugkeer van WipEout gaan zien.

Hierop gaf Yoshida aan dat er altijd een mogelijkheid bestaat dat ze oude franchises weer tot leven wekken, maar dat men het soms ook laat voor wat het is, omdat ze graag nieuwe dingen willen ontwikkelen. Desalniettemin was de uitspraak ‘zeg nooit nooit’ enigszins bevredigend.

“Never say never. There are many IPs that we kind of stopped iterating with new games. One of the reasons is we always love to work on new IP.”

“From my standpoint I try to balance the number of games in a franchise. In the future there might be a chance to come back to a game like Wipeout,”