Duizenden zombies in beeld in Dead Rising 2

Capcom’s nieuwste survival horror titel is Dead Rising 2. De titel is een vervolg op de in 2006 verschenen game Dead Rising en het verhaal zal een aantal jaar na de gebeurtenissen van het eerste deel plaats vinden. Je speelt met Chuck Greene, een voormalig motorcross kampioen die midden in de zombie apocalypse terecht komt in Fortune City, een soort kopie van Las Vegas. Chuck zal keer op keer hordes aan zombies moeten afslachten om te overleven en ook nog eens zoveel mogelijk burgers redden. Waarom allemaal? Chuck’s dochter is één van de overlevenden en haar moet hij natuurlijk wel beschermen.

In een officieel interview op de Capcom website heeft Keiji Inafune, de Managing Corperate Officer van Capcom, een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan. Naast het standaard marketing praatje over hoe goed de game het doet op beurzen en hoe goed het ontwikkelingsproces verloopt weet hij ons ook te vertellen dat er in Dead Rising 2 letterlijk duizenden zombies tegelijkertijd je scherm op zullen vullen. Het eerste deel had er al 500 tegelijk op het scherm, wat toen al veel meer was dan Resident Evil met zo’n 20 zombies op de beeldbuis. Dead Rising 2 gaat dit dus nog vele malen groter aanpakken, aldus Keiji Inafune.

Als alles goed gaat ligt Dead Rising 2 op 3 september in de winkelschappen.

7 reacties

 1.    954 XP
  patrickg's avatar

  Hier wacht ik al zoooo lang op xD

 2.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  ik zie op dit plaatje als 4 dezelfde bouwvakkers met een gele helm. Zal bij benieuwen hoe erg dat gaat worden met 1000 zombies

 3.    80 XP
  trybenga's avatar

  @afca-yuri: haha idd :O

 4.    542 XP
  niels's avatar

  @afca-yuri: omfg inderdaad..

 5.    20 XP
  black427's avatar

  gaar spel zit ik niet op te wachten om te kijk naar 1000 idiots

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  Oe spicy !

 7.    580 XP
  GVeyron's avatar

  Ah mensen komop, dit is toch geen nieuws meer. Dit hebben jullie een paar maand geleden ook al gepost.

  http://www.ps3-sense.nl/2009/05/e3-2009-duizenden-zombies-in-dead-rising-2-trailer/