De grootte van Fallout 4 is waarschijnlijk rond de 30GB bij de release


Een oplettend NeoGAF member viel het op dat Fallout 4 aan de ‘Upcoming Games’ sectie van de Xbox One Marketplace was toegevoegd, met daarbij de vermelding van de grootte van de game. De game weegt op de Xbox One 28.1GB, maar hier is de onvermijdelijke day-one patch nog niet bijgevoegd, welke wellicht ook wat ruimte in zal nemen.

We mogen er vanuit gaan dat rond de 30GB dus ook de minimale grootte van de PS4 versie gaat zijn, met waarschijnlijk een beetje extra in verband met de verschillen in compressie methoden bij het gebruik van de Creation Engine.

Boxshot Fallout 4

Fallout 4

Releasedatum:
10-11-2015
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Bethesda
Ontwikkelaar:

3 reacties

 1.    2955 XP
  PBJ85's avatar

  over het algemeen zijn de games op de PS4 kleiner van grote dan op de XB1…
  De grootte van een game zegt weinig over de grootte van het spel zelf.
  Neem MGS5 is +/- 27gb geloof ik. De 2 maps zijn enorm en er zit heel veel content is de game. Batman is met 47gb veel groter maar de game zelf is weer kleiner..
  zelfs The order 1886 (30gb) is groter dan MGS5 …

  deze 28gb zegt nog niks… als alle animaties net als MGS5 ingame gerenderd worden dan heb je geen full hd filmpjes meer nodig waardoor de installatie grote stuk kleiner wordt!

 2.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @PBJ85: Batman zit vol met verschillende gebouwen, mgsv zit vol met ontelbare hetzelfde struikje. De gebouwen in batman gebruiken veel meer data dan al de struiken en boompjes. Of de game nu full HD is of niet zal ook wel mee tellen ‘een 1080p filmpje gebruik immers ook meer geheugen dan een 720p filmpje’.In game gerenderd worden scheelt natuurlijk ook.

 3. crew Redacteur -    2302 XP
  Sensu's avatar

  @PBJ85: Ja klopt, dat is ook vaak het geval. Maar in dit geval gaat het om de Creation Engine (als je kijkt naar Skyrim, zul je zien dat deze ook juist groter is op de PS3 dan de Xbox 360), vandaar dat ik de er vanuit ga dat hij ditmaal ook groter zal zijn. Als je kijkt naar andere games is idd vaak de Xbox One versie groter, maar ook lang niet altijd.

Fallout 4: Game of the Year Edition voorzien van een releasedatum
Fan maakt Planet Earth II parodie met Fallout 4
Fallout 4 PS4 Pro patch vergelijking video toont verbetering
Fallout 4 PS4 Pro patch is vanaf nu beschikbaar