Final Fantasy XIII is nog maar net uit en Square Enix komt in 2010 alweer met Final Fantasy XIV, die net zoals FF XI een ‘MMORPG’ zal zijn. Dit houdt in dat je met veel mensen samen online speelt, wat de titel al een klein beetje doet vermoeden. Die staat namelijk voor ‘Massively Multiplayer Online Role-Playing Game’. FFXIV zal zich afspelen in het fictieve land Hydaelyn, vooral in een regio genaamd Eorzea. Dit biedt een duidelijke mix tussen sci-fi en klassieke fantasy elementen. De alpha-beta van deze nieuwe game is al in volle gang, die is namelijk begonnen op 11 maart jongstleden.

Er is een grote lading screenshots naar buiten gebracht van Final Fantasy XIV. In de screenshots is duidelijk te zien hoeveel mogelijkheden er zullen zijn voor het maken van speelbare karakters, zoals ras, clan, etc. Je kunt uit totaal 5 rassen kiezen, en 14 klassen opgedeeld in 4 disciplines.

Alsof al die screenshots nog niet genoeg waren hebben we ook nog een mooi bijpassend filmpje, een developer’s diary. Enjoy!

[nggallery id=268]