Morgen zal firmware 3.00 voor de PlayStation 4 gaan verschijnen, zo heeft Sony zojuist bekendgemaakt. Voor een snel overzicht kan je de video hierboven bekijken. Voor meer details, zie hieronder.

  • Events – Een nieuwe applicatie is toegevoegd aan de PlayStation 4. Deze app geeft je een overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden in de games die je het meeste speelt. Tevens geeft deze app een overzicht van officiële livestreams.
  • Communities – PS4 gebruikers hebben nu de mogelijkheid om zelf communities aan te maken of te joinen rondom gedeelde interesses, zoals games, genres en meer. Hierbinnen vind je tevens een message board met een algemene discussie, gedeelde screenshots, de optie om parties en games te joinen en meer.
  • PlayStation Plus – De online opslag is van 1GB opgehoogd naar 10GB. Tevens is er nu een directe PlayStation Plus sectie waar je je account kunt managen, je maandelijks gratis games ziet evenals aanbiedingen voor abonnees.
  • Sharing naar Twitter – Het is vanaf nu mogelijk om direct video’s vanaf de PS4 naar Twitter te uploaden. Deze video’s hebben een maximum lengte van 10 seconden, maar er bestaat een optie om langere video’s in te korten.
  • YouTube Live – Je kunt nu direct vanaf de PS4 naar YouTube streamen.
  • Vraag om Share Play en livestreams – Je kunt nu een vriend of vriendin vragen om een Share Play sessie te starten. Ook kun je een vriend of vriendin vragen om een livestream, zodat je met hem of haar mee kan kijken. De ontvanger van de vraag kan op een gemakkelijke wijze de vraag accepteren en beginnen met Share Play evenals een livestream.
  • Live from PlayStation – Binnen deze sectie zie je de laatste trends, de meest populaire livestreams, clips en screenshots van mensen over de gehele wereld.
  • PNG screenshots – Vanaf nu is het mogelijk om screenshots op te slaan in PNG. Je kunt dit instellen via Share > Share instellingen > Screenshot instellingen > Afbeelding formaat.
  • Favoriete groepen – De optie voor favoriete groepen is toegevoegd aan de vrienden applicatie, waardoor het gemakkelijker is om groepen te betreden waar je vaak games mee samenspeelt. Eenmaal in een favoriete groep, dan zie je de online status van de leden, welke games ze aan het spelen zijn en je hebt de optie tot een bericht sturen of een chat starten.
  • Stickers – Het is mogelijk om stickers aan berichten toe te voegen.

Tot zover de belangrijkste toevoegingen. Sony zal echter ook nog een sloot kleine aanpassingen verricht hebben die ze (nog) niet hebben gemeld, maar die zullen de komende dagen vanzelf duidelijk worden.