Bloodborne – een game die qua moeilijkheidsgraad en gameplay erg dichtbij de Demon’s/Dark Souls games komt. Een niche franchise, welke eigenlijk maar een selecte groep aanspreekt. Een groot risico voor een nieuwe console als de PS4, maar eentje die Sony toch maar al te graag nam.

From Software was erg vooruitstrevend met Bloodborne als het gaat om meerdere aspecten, waaronder AI, physics en hoe het er grafisch uitzag. Er kwam zelfs een bundel waarin je de game kreeg bij aankoop van een PS4. Dat er vervolgens een samenwerking als deze aan zat te komen was te verwachten; de relatie tussen deze twee Japanse bedrijven is namelijk erg hecht te noemen.

Toch was het risico erg groot, aangezien het nog zo vroeg in de levenscyclus van de nieuwe console lag. Spijt hebben ze echter niet en Sony president Shuhei Yoshida laat dan ook weten dat er absoluut nogmaals een samenwerking als deze in het verschiet ligt.

“Being management of From Software, I can totally understand they’re publishers, they have to manage their resources,”

“But also they support Miyazaki-san’s creative vision. Sometimes he might want to do something risky for them – in that case, we might have a chance of working with us. That was the case for Bloodborne.

“That was a quite large development effort. We’re able to work closely with them. We have great relationships, and because of the nature of them being publishers and developers, it’s a unique relationship.”

De nieuwste, en waarschijnlijk enige, Bloodborne uitbreiding mag je vanaf 24 november in de PlayStation Store verwachten voor een prijs van €14,99.