http://www.psx-sense.nl/images/file/img_560d20c06e781.jpg

Metacritic is inmiddels een welbekende website waarbij betrouwbare websites zijn aangesloten die reviews publiceren. Metacritic verzamelt vervolgens alle reviews van deze websites, zo ook die van PSX-Sense, zodat mensen een goed beeld krijgen van bijvoorbeeld een game. Metacritic is enorm en dan duurt het vaak niet lang voordat er concurrentie is. Nu zijn veel van deze concurrenten gesneuveld en is men altijd bij Metacritic gebleven, vaak omdat de website niet zo goed werkte als die van Metacritic.

Daar komt nu mogelijk verandering in, want onlangs is OpenCritic gelanceerd. Deze website concentreert zich alleen op videogames en verzamelt al een flink aantal reviews van menig gerespecteerd medium. De website ziet er behoorlijk goed uit en is gestart door Matthew Enthoven, hij wil met OpenCritic een beter uitziende website lanceren die zich specifiek concentreert op videogames.

Metacritic weegt cijfers van bepaalde media zwaarder dan die van anderen, dit gaat OpenCritic niet doen. Zij geven een gemiddelde weer op basis van alle reviews, zonder dat bepaalde media meer invloed hebben dan anderen. Ook scant de website publicaties op veranderingen in reviewscores, wat soms nog weleens wil gebeuren. Gebruikers kunnen aangeven van welke websites zij alleen maar de recensies willen zien en welke sites niet, zodat zij een beter overzicht krijgen van wat hun favoriete websites van bepaalde games vinden.

Het jammere aan OpenCritic is net als GameRankings wel dat men alleen Engelstalige websites toelaat, wat Metacritic gelukkig niet doet.

Klik hier om OpenCritic te bekijken.