Special: 10 redenen om uit te kijken naar Call of Duty: Black Ops III


Tien redenen om uit te kijken naar Call of Duty: Black Ops III – Eén van de grote games die dit najaar nog gaat verschijnen is natuurlijk Call of Duty: Black Ops III. Over deze shooter heb je hier op PSX-Sense al het één en ander kunnen lezen én kunnen bekijken. Tevens was er de multiplayer beta waaraan je kon deelnemen. Heb je de beta niet kunnen spelen of heb je voor jezelf nog niet bepaald of je deze game in huis gaat halen, dan doe je er zeker goed aan om deze special te lezen. In de top tien hieronder geven we je namelijk tien redenen om uit te kijken naar Call of Duty: Black Ops III.

10. De ondersteuning van eSports!

Meer dan ooit zal Call of Duty: Black Ops III zich gaan focussen op de competitieve speler en dan in het bijzonder op eSports. PlayStation fans mogen zich daarbij in de handen wrijven, want met Call of Duty: Black Ops III zal de PlayStation 4 ‘the new home’ worden voor Call of Duty eSports. Alle officiële Call of Duty eSports wedstrijden zullen met ingang van Black Ops III namelijk op de PlayStation 4 gespeeld gaan worden. Daarnaast heeft Treyarch inmiddels een sloot aan features bekendgemaakt waarmee de competitieve gamer zich straks helemaal uit kan leven. Zo keert League Play, de overkoepelende competitieve modus uit Call of Duty: Black Ops II, terug onder de naam ‘Arena’ en tevens wordt het nieuwe ‘Ban and Protect’ systeem geïntroduceerd. Hier kunnen spelers voorafgaand aan een competitief potje Black Ops III items selecteren die gebanned worden of juist behouden moeten blijven. Dan is er ook nog de Specialist Draft, waarbij iedereen uit één team met een andere Specialist moet spelen.

9. De Call of Duty: World League

In het verlengde van het onderwerp dat we hierboven beschreven ligt de Call of Duty: World League, een competitie voor zowel amateurs als voor profs. Deze competitie komt ter vervanging van de voorgaande Call of Duty kampioenschappen en kent een meer open benadering. Call of Duty: Black Ops III zal de eerste game zijn waarmee je de kans krijgt om aan de Call of Duty: World League deel te nemen. Er zullen meer regionale competities zijn die weer zijn onderverdeeld in twee divisies. Zo is er een Pro Division en een Challenge Division. De Pro Division is opgedeeld in twee seizoenen en in de Challenge Division, die gericht is op amateurs, zullen gamers het tijdens verschillende LAN-evenementen tegen elkaar op kunnen nemen. Vanuit beide divisies bestaat er een kans om door te stoten naar de uiteindelijke finale van de Call of Duty: World League. Als je dus al van plan was om competitief Call of Duty te gaan spelen, dan heb je nu nog meer reden om straks flink wat speeluren in Call of Duty: Black Ops III te gaan steken!

8. Een spectaculair verhaal met intrigerende personages

Herinner je je nog het begin van de eerste Black Ops? De scène waarin het je doel was om de ex-president van Cuba, Fidel Castro, te vermoorden? Of die scène uit Call of Duty: Black Ops II waarin je tijdens een geheime missie met je wingsuit samen met maten door de jungle vliegt? Treyarch heeft met de eerste twee delen uit de Black Ops serie absoluut bewezen dat ze spelers een spannend en explosief verhaal kunnen voorschotelen. Ditmaal speelt het verhaal zich ver in de toekomst af. De technologie is ons inmiddels zover vooruit gesneld dat we in staat zijn om van onszelf supersoldaten te maken en dat is precies waar het nu fout gaat. Een interessante insteek voor een verhaal waarin we wellicht onder hoogspanning weer een aantal memorabele missies zullen moeten zien te voltooien.

7. Coöp campagne voor vier spelers

Net als destijds met Call of Duty: World at War zul je de verhaallijn van Call of Duty: Black Ops III weer met anderen online samen kunnen spelen. Elk level waar je tijdens een missie in terecht komt, zal een ‘open opzet’ kennen. Het leuke aan dit concept is dat je als groep met elkaar een missie samen kan spelen, terwijl je daarbij wel je eigen tactiek kan hanteren en je eigen route kan uitstippelen. Zo kan je, ondanks dat je samen speelt, toch een (gedeelte van een) missie op een andere manier beleven dan één van je vrienden. Tevens kun je ook nog eens op elk moment instappen bij je vrienden, ook al spelen zij een andere missie dan jij. Dit klinkt interessant, al is het natuurlijk nog even afwachten hoe dit precies uitpakt. Wel valt er natuurlijk nog meer lol te beleven wanneer je samen met je vrienden het verhaal van Call of Duty: Black Ops III kan ervaren.

6. The Safe House

Binnen de singeplayercampagne heb je als speler de mogelijkheid om je soldaat geheel naar eigen inzicht te voorzien van allerlei gadgets en nieuwe wapens, zo kan je je uitrusting en je klasse tussen elke missie door aanpassen. Je hebt nu echter niet langer een eenvoudig menu, maar letterlijk een veilige haven (lees: basis) waar je even tot rust kan komen. Deze basis heet ‘The Safe House’ en dient tevens als een soort hub waar je interactie met andere spelers kan hebben. Zo kan je van daaruit makkelijk andere spelers joinen tijdens missies en je kan op die plek ook met elkaar overleggen welke tactiek er gebruikt gaat worden tijdens de volgende missie. The Safe House dient ook als plaats waar je naar online matches kunt zoeken. We zijn dan ook erg benieuwd naar hoe groot zo’n Safe House is en wat je er nog allemaal in kan doen.

5. De Cyber Cores

Doordat er een stukje hardware in het hoofd van je personage zit geïmplementeerd, ben je een supersoldaat die gebruik kan maken van speciale eigenschappen. Deze eigenschappen worden Cyber Cores genoemd en geven je een specifiek voordeel op het slagveld. Met het gebruik van Cyber Cores kan je bijvoorbeeld vijandelijke robots en drones hacken of een zwerm nanobots in brand steken én je kan jezelf daardoor ook sneller voortbewegen en wapens nog sneller gebruiken. Tegenstanders elektrocuteren, tijdelijk verblinden of zelfs even onzichtbaar zijn, behoren ook nog tot de mogelijkheden. Je hebt dus behoorlijk wat opties om de strijd geheel op je eigen wijze aan te gaan. Dit maakt de actie nog dynamischer en het nodigt uit om missies vaker opnieuw te spelen, zodat je dan andere Cyber Cores kan gebruiken.

4. De uitgebalanceerde multiplayer maps

Call of Duty: Black Ops III bevat natuurlijk weer een multiplayer segment en dat is wellicht ook de hoofdreden voor de meesten van jullie om deze game aan te schaffen. Herinneren jullie je bijvoorbeeld nog de maps uit Call of Duty: Black Ops, zoals ‘Villa’, ‘Summit’ en natuurlijk ‘Nuketown’? Of memorabele maps uit Call of Duty: Black Ops II, zoals ‘Hijacked’, ‘Carrier’ of ‘Raid’? Deze maps leenden zich uitstekend voor de klassieke gameplay waar Call of Duty zo om bekend staat. Wat Black Ops III betreft, hebben we met de beta al de maps ‘Hunted’, ‘Combine’, ‘Evac’ en ‘Stronghold’ kunnen spelen en ook deze vier de maps kenmerken zich door hun specifieke opzet waarin de gameplay van Call of Duty: Black Ops III volledig tot zijn recht komt. Daarmee staan deze nieuwe maps in de traditionele lijn van kwaliteit door de gehele Black Ops franchise heen.

3. De nieuwe ‘moves’

Binnen de zo gekende gameplay zijn er ook een aantal zaken veranderd. Zo kan je zijwaarts tegen een muur van een gebouw oplopen en dat bijvoorbeeld combineren met een double-jump. Nadien kan je er nog even een power-slide achteraan gooien en het vervolgens afmaken door zijwaarts te ‘dashen’, om zo vervolgens je vijanden met een mêleeklap uit te schakelen. Je kan in bepaalde maps zelfs onder water zwemmen, terwijl je nog steeds je wapen kan trekken om andere spelers af te knallen. Tevens kan je als je over rotsen of andere objecten heen klimt zelfs nog tijdens je klim op tegenstanders blijven schieten. Iets dat niet mogelijk was in de voorgaande Call of Duty games. Treyarch wil je hiermee continu in de actie houden. Dit is een kleine, maar toch zeker unieke feature die de gameplay verder moet verfijnen.

2. De Specialisten

Wie de beta gespeeld heeft, is hier al mee bekend. In de multiplayer speel je namelijk niet langer de anonieme soldaat. Nu stap je in de schoenen van één van de negen zogenaamde specialisten. Voor wie de beta niet gespeeld heeft of voor wie hier sowieso onbekend mee is, klinkt dit wellicht wat abstract. Dus hier volgt even een korte toelichting: specialisten zijn verschillende soldaten die in de game elk een eigen verhaal kennen en over verschillende specifieke eigenschappen beschikken. Ook verschillen de specialisten van elkaar als het op de wapens aankomt en door vooral veel vijanden overhoop te knallen, loopt er een meter op. Zodra deze vol is, kan je de speciale aanval die per specialist verschilt inzetten, zodat je meer spectaculaire kills kunt maken. Je bent daarmee ook voor korte duur even in het voordeel. Dit is een interessante twist die wordt toegevoegd en dat lijkt de gameplay gelijk een stuk dynamischer te maken.

1. De Zombies modus

Niet de multiplayer modus, maar de Zombies modus zetten we hier op één. Dit is dé modus waarmee Treyarch vanaf Call of Duty: World at War zijn faam heeft opgebouwd. Miljoenen gamers van over de hele wereld spelen nog steeds de Zombies modus uit de vorige Black Ops games, wat wel iets zegt over de populariteit van deze modus vandaag de dag. Wat deze modus verder interessant maakt, is dat het een op zichzelf staande verhaallijn met intrigerende personages kent. Uit de beelden die we tot nu toe van de Zombies modus van Call of Duty: Black Ops III hebben gezien, blijkt bovendien dat we het straks weer mogen opnemen tegen een breed scala aan bijzondere vijanden. Fans gaan met het spelen van deze modus ongetwijfeld opnieuw veel plezier beleven. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Treyarch ons de beste Zombies ervaring tot nu toe zal gaan voorschotelen.

Zijn er voor jou nog andere redenen om naar Call of Duty: Black Ops III uit te kijken? Laat het dan hieronder zeker even weten! Call of Duty: Black Ops III verschijnt op vrijdag 6 november op onder andere de PlayStation 3 en PlayStation 4.

Boxshot Call of Duty: Black Ops III

Call of Duty: Black Ops III

Releasedatum:
06-11-2015
Genre:
Shooter
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:

28 reacties

 1.    1201 XP
  A Gamer's avatar

  Ik koop nooit Call of Duty, absoluut niet mijn game (veel te snelle gameplay), maar vind het leuk je enthousiasme over de serie te lezen 🙂

 2.    276 XP
  Maurie's avatar

  Na alle call of duty’s gespeeld te hebben, laat ik deze nu toch (eerst) liggen.
  Ik kijk het even aan!

  Het word mij allemaal te high tech.
  Mooi dat er nu eindelijk wat meer gebalanceerde maps komen zoals in het artikel genoemd. Maar het mag van mij wel weer naar klassiekere gameplay. En wat mij betreft zo simpel als in cod4mw. Wat ik nog steeds de beste (multiplayer) call of duty vind.

 3. Anoniem -   
  66.102.9.xxx's avatar

  Wanneer wordt het “afzeiken van games die sommige mensen niet leuk vinden” eens een keer verleden tijd? -.-

 4. crew Redacteur -    754 XP
  taart0001's avatar

  @Marsupilami_NL: Vind je dit nou echt nodig? Je mag Call of Duty als serie helemaal zat zijn, prima hoor! Ech helemaal niets mis mee! Maar dit soort reacties slaan nergens op. Als je van tevoren al weet dat het onderwerp in een artikel als dit je toch niet aanspreekt, reageer dan gewoon niet! Of toon in ieder geval je volwassenheid door op zijn minst gepast te reageren.

 5. crew Redacteur -    754 XP
  taart0001's avatar

  Gerespecteerde leden en niet-leden. Probeer, zelfs als Call of Duty je niet aanspreekt, in ieder geval normaal te reageren op een artikel zoals dit. Neem wat dat betreft een voorbeeld aan @A Gamer: en @Maurie:. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om dat kinderachtige gedoe achterwege te laten!?

 6.    572 XP
  Zuko's avatar

  Ik haal hem alleen al voor de zombies modus, multiplayer is een leuke extra.

 7.    436 XP
  Marsupilami_NL's avatar

  @taart0001: Oke. Reden 1 t/m 50: ik vind het niks

 8.    151 XP
  Pipi's avatar

  Coop modus lijkt me gaaf om te spelen.

 9.    2095 XP
  klupido's avatar

  Dat futuristische onzin is gewoon zo ontzettend stom! Vanaf MW2 is het down hill gegaan!

 10. Anoniem -   
  85.150.18..xxx's avatar

  @klupido: en NIEMAND intresseert het wat ! MW2 is de slechtste cod ooit gemaakt. Infinity Ward heeft z’n eigen franchise naar de tering gegooit, en al helemaal met ghosts!!

 11. Anoniem -   
  217.122.173..xxx's avatar

  Mw2 remake is voor mij een instant buy. Enige cod die ik daarna heb gekocht waren mw3 en ghost (vanwegen extiction. Dat ik echt tof vond. Geen zombie fan. I like my games to end and not go on forever). Voor de rest eerst altijd bij andere gespeeld om te kijken of ik t leuk vond… hele bo serie not my cup of tea

 12.    8398 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @217.122.173..xxx: Ik snap er echt niks meer van? Mensen zeuren zeuren op vernieuwing maar uiteindelijk zeggen de meeste geef maar een kopie van MW2 dan ben ik blij?

  Eindelijk weer eens iets anders sinds MW1,2,3 ik vond BO1 erg leuk maar deel 2 was zo slecht op de PS3 geoptimaliseerd dat ik dacht dat mijn TV kapot was……

 13.    1118 XP
  Actie94's avatar

  Ik heb er in ieder geval enorm zin in, in tijden niet zo naar mijn zin gehad met de multiplayer. Story met WW2 elementen is instant buy.

 14. Anoniem -   
  94.209.18..xxx's avatar

  Kan er wel meer verzinnen om er
  Niet naar uit te kijken

 15. Anoniem -   
  94.209.253..xxx's avatar

  ik vind laat iedereen
  in zijn of haar waarde vind als je het spel niks vind koop hem niet en heb je inderdaad niks te zoeken op deze pagina ik koop hem wel want ik vind hem gaaf dus

 16.    125 XP
  ARD_Gaming_NL's avatar

  @Flaming_Kaiser:

  Je hebt een punt betreft de verandering!

  Maar in denk dat de meeste mensen bedoelen dat ze liever een shooter zien met weinig, doch realistische killstreaks, paar perks en wapens.

  Door al die futuristische shit, mijn mening 😉 heb ik niet meer echt het gevoel met een shooter bezig te zijn. Noobs krijgen het steeds makkelijker in de game.

  MW 1 en 2 gaven je echt dat “shooter” gevoel. Op de noobtube en OMA rugzak in MW2. Gewoon een lekkere ouderwetse gun on gun game.

 17. Anoniem -   
  77.168.60..xxx's avatar

  Een remake gaan ze natuurlijk nooit maken. Dan koopt niemand meer nieuwe cods en zal de winst flink dalen.

 18. Anoniem -   
  195.240.134.xxx's avatar

  Daat gaat de psx-sense.nl propaganda weer voor cod. Nee, wij zijn niet bevooroordeeld….

 19. Anoniem -   
  27.55.80..xxx's avatar

  @195.240.134.xxx: zijn ze zeker niet nee! Vorige cod’s werden hier ook niet bepaald hoog gescoord.

 20.    4300 XP
  Peter01's avatar

  ik hoop dat ze in deze zombie mode tranzit terugbrengen, maar dat wel de pack a punch machine ietsje makkelijker bereikbaar is.
  er mag ook wel eens een oplossing voor het feit komen dat als je bij de mystery box komt, dat iedereen die shit meteen wil gebruiken en dat de anderen dan met dikke guns rondrennen en jij altijd met een slechte sniper rifle en je starter gun.

 21. Anoniem -   
  178.85.36..xxx's avatar

  wat maken jullie nou een drama van man 🙂 echt geen leven als hij cod schijt vind dat is zijn mening als jij cod heilig vind dan ga je toch met al je cod bro’s spelen wtf maak t uit wat voor mening iemand mee kom je bent geen ffin professor als je cod schijt vind of niet je bent de koning niet dus laat mensen lekker plaatsen wat ze willen xD kaaanker wat een drama sorry man moest eruit

 22. Anoniem -   
  178.85.36..xxx's avatar

  ik koop voortaan niet meer als er maar 1 of 2 zombie maps bij zitte moet net als black ops1 anders tja fok it

 23. Anoniem -   
  46.129.11.xxx's avatar

  Ik heb het al besteld. Ik kijk erg uit naar de nieuwe nuk3town map. En zombies

 24. Anoniem -   
  62.140.132.xxx's avatar

  Reden nummer 1 is Bs. Zombies kan je altijd spelen op andere games ook.

 25. crew Redacteur -    754 XP
  taart0001's avatar

  @Crazygohan: Je kan best iets beschaafder reageren hier. Iedereen mag zijn of haar mening verkondigen en iedereen mag daarbij aangeven dat hij of zij CoD en bijvoorbeeld Black Ops III helemaal niks vindt. Helemaal prima en niks mee. Overigens schrijf ik ook de ‘Jouw meningen’, misschien ken je die rubriek wel als trouw lid. Dan begrijp je ongetwijfeld ook dat ik via die rubriek veel verschillende meningen van leden en niet-leden terug lees. Daar zit ook wel eens een mening tussen die afwijkt van de mijne. Dat is helemaal prima, zolang je maar netjes blijft, je iets normaal kunt onderbouwen en elkaar blijft respecteren. Dat doe jij met jouw reactie niet en daarom heb ik hem verwijderd.

 26. Anoniem -   
  92.69.213..xxx's avatar

  Ik blijf CoD altijd een leuke game vinden. Dit omdat je gewoon verschillende dingen kan spelen uit 1 game. Of je speelt de story mode wat bij mijn inzien altijd wel leuk is. Ook de zombie’s of Extiction of Survival modes vond ik leuk om te spelen. Maar het leukste blijft toch naar mijn mening wel de multiplayer online.

  Natuurlijk was de multiplayer in CoD 4 MW1 naar mijn gevoel het vetste omdat je daar geen gezeur had wat killstreaks betreft omdat je daar gewoon UAV, Airstrike en Helikopter. Bij CoD WaW kan ik niet oordelen omdat ik gewoon teveel CoD 4 MW1 heb gespeeld toen wat mijn all time favorite CoD zal blijven.

  Toen kwam MW2 waarbij de killstreak madness begon, wat bij mij soms echt voor frustraties zorgde. Want er werd daar door vele spelers namelijk voor gecamp omdat ze anders de killstreaks niet konden halen. Al met al prima genoten van deze game.

  Toen kwam Black Ops uit de Treyarch serie weer. Deze CoD vond ik ook erg vet en was ook goed te spelen ondanks de vele killstreaks. Ook de wapens en het emblems maken enzo vond ik leuk om te doen.

  Toen kwam MW3 wat naar mijn gevoel ook een leuke CoD was maar waar ik een hekel aan had in MW2 kwam ook weer terug in MW3 het quickscopen. Natuurlijk zat dit ook in CoD 4 maar daar was het echt niet zo overpowerd als in MW2 en MW3. Dit leukste was wel dat je ook veel noobs had die dit deden. Waardoor je makkelijk gratis kills had.

  Black Ops 2 was ook een CoD die voor het eerst de futuristische kant op ging, wat ik persoonlijk wel leuk vond eens keer wat andere set up.

  CoD Ghosts kwam toen wat ik een CoD vond die best leuk was die bij mij ook echt op plaats 3 staat van favorieten CoD games met BlackOps 1 op plaats 2 en Mw 1 met stipt op plaats 1. Ghosts was voor vele de slechtste CoD game in de reeks, maar naar mijn gevoel was dat echt CoD AW!

  De laatste game in de serie was dus ook de slechtste serie in de CoD reeks door het dubbel Jumpen en het dropshotten wat daar erg veel gebruikt werd wat voor vele mensen die het speelde veel frustraties opleverde. Leukste aan deze CoD was wel dat je van die Supply Drops had wat er van mij wel mag inblijven!

  Al met al kijk ik echt wel uit naar BlackOps 3, na het spelen van de Bèta en natuurlijk het spelen op Firstlook en op de Bèta Event. Naar mijn gevoel gaf deze game wel weer een lekker ouderwets Call of Duty gevoel wat ik had in MW1, Black Ops 1 en Ghosts had. Want dat waren echt de CoD spellen die ik elke dag of vaker speelde. Want bij de andere CoD games was ik er naar 2 of 3 potjes alweer op uitgekeken wat ik bij deze CoD absoluut niet had al was het nog maar de Bèta versie! Dus van mij mag het snel 6 november zijn dat het tijd is om weer lekker te knallen in CoD!

 27. Anoniem -   
  84.199.120..xxx's avatar

  Waarom o Waarom maken ze geen call of duty meer met WW2 stijl?
  Call of duty 1, United Offencive en 2 waren fantastische games… Geen killstreaks, geen weapon unlocks, geen levels. Gewoon gamen voor fun

 28.    8398 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @ARD_Gaming_NL: Ik ben echt een mooi en ik heb meer moeite met de futuristische COD dan met MW2. Ik vond MW2 fantastisch vooral de maps. De singleplayer vond ik daarentegen waardeloos. Daar vond ik BO1 juist weer erg cool BO2 was een drama op de PS3. Jezus dat mensen superslechte port tolereerde…. Ik dacht echt dat mijn PS3 kapot was zo lelijk.

Awakening DLC voor Call of Duty: Black Ops III is nu tijdelijk gratis beschikbaar
Call of Duty: Black Ops III is nu een extra gratis game voor PlayStation Plus
Battle Royale is onderdeel van Call of Duty: Black Ops IIII
Bekijk hier om 19:00 uur live de Call of Duty: Black Ops IIII onthulling