Eerder deze week bracht ontwikkelaar Criterion Games het nieuws naar buiten dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er een HD Collectie van de Burnout franchise zal verschijnen voor de huidige generatie consoles. Het lijkt er nu echter op dat fans van de serie toch wel degelijk iets hebben om naar uit te kijken.

In 2014 besloten enkele medewerkers van Criterion om de studio te verlaten. Zij hebben inmiddels een eigen studio gestart onder de naam Three Fields. Er was tot op heden vrijwel niks bekend over de games waaraan Three Fields werkt, maar via Twitter heeft de ontwikkelaar daar nu wat meer over laten weten.

In de eerste tweet bevestigt Three Fields dat er momenteel twee games in ontwikkeling zijn bij de studio. De eerste is een multiplayer sportgame, die in de lente van 2016 uit moet komen. Over dit project is nog weinig bekend, alleen dat het een ‘innovatieve draai aan een sportgame’ geeft. De tweede game waaraan Three Fields werkt is een racegame.

De tweets die daarop volgden maken het verhaal rondom de racegame echter erg interessant. De racegame is een ‘spirituele opvolger’ en draait volledig om snelheid, verkeer en een heleboel crashes. Dat klinkt wel erg bekend toch? Verder wordt er nog geheimzinnig gedaan over welke game dan een spiritueel vervolg krijgt, ‘de tweede, derde of vierde’.

Hoe dan ook lijkt het erop dat Three Fields hiermee heeft bevestigd dat er een spirituele opvolger van Burnout in de maak is en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Het is nu alleen afwachten totdat we meer over het project te weten komen.