http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56124d4f0561d.jpg

Target, een grote winkelketen in de Verenigde Staten, adverteerde met een prijsverlaging voor de Sony PlayStation 4. Er zijn al sinds de prijsverlaging in Japan en andere Aziatische markten, geruchten dat deze prijsverlaging ook naar het Westen komt. Target adverteerde nu heel direct met dat de PS4 in prijs verlaagd is, wat erop kan duiden dat retailers inmiddels iets meer weten dan wij, het is dan ook wachten tot Sony het zelf aankondigt.

De prijsverlaging is niet heel fors, Target meldt dat er slechts $50 van de prijs is afgegaan. Dit brengt de PS4-prijs in de Verenigde Staten op een ‘suggested retail price’ van $349,99. We zien dat het gaat om de Uncharted bundel. Deze bundel bevat de PS4 en de game ‘Uncharted: The Nathan Drake Collection’, wat de PS4 in theorie op $299,- brengt.

Sony zal ongetwijfeld op korte termijn met meer duidelijkheid gaan komen. Mocht dit inderdaad aan de orde zijn, dan zal een aankondiging – gezien de release van de game – nog een dezer dagen plaatsvinden. De vraag is dan wanneer dit doorgevoerd gaat worden in Europa en natuurlijk met hoeveel. Vermoedelijk zal men hier 50 euro van de prijs afhalen en een adviesprijs van €349,- gaan hanteren, hopelijk ook voor een bundel.

Nadat het nieuws van de prijsverlaging bij Target publiekelijk bekend werd, heeft Target overigens heel snel de advertentie weer offline gehaald. PS4Daily was echter snel genoeg om een screenshot te maken.

Target advertentie: “$50 price drop on the PS4”