Aanstaande dinsdag, 13 oktober, zal Destiny voorzien worden van microtransacties. Nu schrikt dat snel veel mensen af, maar heb geen vrees. De microtransacties die in de game geïmplementeerd zullen worden richten zich op cosmetische verbeteringen waarbij het op geen enkel moment de gewone gameplay zal belemmeren.

Een soortgelijke manier zien we ook bij Call of Duty, dus als fanatieke speler zul je er zonder geld aan te spenderen niet op achteruit gaan. Dit maakte Bungie bekend via haar website, waarbij het aangaf dat de microtransacties ondergebracht zijn bij de Eververse Trading Company, waar je tegen ‘Silver’ allerlei ‘emotes’ en dansmoves aan kunt schaffen.

De nieuwe valuta ‘Silver’ die je hiervoor dient te gebruiken kun je tegen echt geld aanschaffen in de PlayStation Store. Om de spelers tegemoet te komen zal Bungie iedereen een klein beetje Silver geven om je aan te moedigen een kijkje te nemen in de nieuwe winkel. Geen interesse in wat Tess (de verkoopster) je te bieden heeft? Dan zul je nooit meer gevraagd worden om terug te keren.

Bungie zal je ook verder in geen enkel opzicht benadelen als je niet tot aanschaf overgaat. Kortom, een integratie van microtransacties op een correcte manier.