Special: De Call of Duty: Black Ops III Specialists: Nomad, Battery & Ruin: Ontwikkelaar Treyarch voegt dit jaar de nodige nieuwe elementen toe aan de multiplayer van Call of Duty: Black Ops III. Nieuw dit jaar is onder andere het systeem van specialisten, dat zijn intrede maakt. Iedereen die de Call of Duty: Black Ops III beta heeft gespeeld, is hier ongetwijfeld al bekend mee. Voor hen die niet hebben deelgenomen aan de beta en voor hen die hier sowieso nog niet heel erg bekend mee zijn, volgt hier nog een korte uitleg. Niet langer speel je in de multiplayer met een onbekende soldaat. In plaats daarvan ben je nu een ‘echt personage’. Dit personage is één van de negen specialisten die aanwezig zijn in de game en deze hebben elk, zoals de benaming al zegt, een specialisatie. In deze specialreeks zetten we alle negen Specialisten voor je op een rij, te beginnen met Nomad, Battery en Ruin.

Nomad

Tavo ‘Nomad’ Rojas, is het enige overgebleven lid van de Elite Rapid Deployment Force Unit van het Amerikaanse leger. Deze geharde kerel is niet bepaald bang aangelegd en is gespecialiseerd in het vechten in tropische omgevingen, zoals in een jungle. Tavo – of eigenlijk Nomad, zoals hij liever genoemd wordt – is er niet de persoon naar om zich aan de regels te houden. Deze strijder volgt liever zijn eigen pad en hij gebruikt daarbij zijn ervaring vanuit zijn ‘survival-trainingen’ bij het leger om in de wildernis te kunnen overleven. Hij is tevens niet iemand die graag op één plek verblijft; hij is namelijk telkens onderweg omdat hij zoveel mogelijk ‘onder de radar’ wil blijven. Nomad weet als geen ander hoe hij zijn omgeving in zijn voordeel kan gebruiken op de momenten waarop hij door iets of iemand wordt bedreigd.

Wapen: H.I.V.E. – Een geweer waarmee hij kleine ‘pods’ (deze pods lijken op mijnen) weg kan schieten. Zo’n mijn gaat af wanneer je er te dicht bij in de buurt komt. In plaats van een ontploffing krijg je echter te maken met een zwerm van nano drones, die je helemaal open zullen rijten.

Ability: Rejack – Dit is een eigenschap (of liever gezegd: een serum) waarmee Nomad zich kan injecteren net voordat hij dreigt dood te gaan. Dit serum zorgt er binnen luttele seconden voor dat Nomad weer op zijn benen staat, zodat hij de strijd kan vervolgen.

Nomad is dankzij zijn uiterlijk iemand die je makkelijk tussen een groep elite soldaten van één of andere geheime eenheid kan plaatsen. Met zijn H.I.V.E. wapen, waarmee hij ‘pods’ kan schieten, is hij dus zeer gevaarlijk en is hij zeker iemand om rekening mee te houden. Dit wapen lijkt met name handig om te gebruiken op plekken waar je de kans groot acht dat er meerdere vijanden langs zullen komen. Nomad is tevens iemand die niet snel het loodje legt, mits je zijn ‘Rejack-serum’ tijdig bij jezelf injecteert. Dit helpt overigens niet wanneer hij tegenover een andere Specialist komt te staan die zijn of haar speciale wapen tegen hem gebruikt.

Battery

Battery – of Erin Baker, zoals haar echte naam luidt – is de enige dochter afkomstig uit een gezin van vijf. Zij had het als enig meisje in haar gezin niet gemakkelijk. Ze moest zich altijd extra bewijzen ten opzichte van haar broers en ze moest extra hard werken om haar doelen te kunnen bereiken. Volgens de meer dan honderdjarige traditie binnen haar familie zag ze haar broers één voor één het Amerikaanse leger in gaan. Gedreven door de rivaliteit met haar broers lukte het Erin eerst om haar diploma op de middelbare school te halen, waarna zij zich direct opgaf als vrijwilligster op de ‘Airborne School’. Dit is de militaire academie waar parachutisten voor het leger worden opgeleid. Vervolgens mocht zij deelnemen aan het ‘Ranger Assessment Program’, waardoor ze uiteindelijk werd klaargestoomd om lid te worden van een speciale eenheid binnen het Amerikaanse leger. Bepakt met haar zware wapens is zij inmiddels prima in staat om ‘haar mannetje’ te staan en tijdens missies is zij dan ook altijd in de voorste linies van haar eenheid te vinden.

Wapen: War Machine – Een grenade launcher waarmee je stuiterende frag grenades kan schieten die exploderen wanneer ze in aanraking komen met een vijand.

Ability: Kinetic Armor – Een elektrisch geladen pantser dat reageert op vijandelijke kogels en ze laat afbuigen bij contact, zodat ze geen schade toebrengen.

Battery is het voorbeeld van een vrouw met doorzettingsvermogen. Door haar omgang, voornamelijk met mannen, is ze gehard en zeker geen lieverdje geworden. Zij is dan ook zeker niet bang aangelegd en boezemt tegenstanders zelf angst in wanneer ze haar wapen, de War Machine, tevoorschijn haalt. Met deze grenade launcher kan ze makkelijk meerdere tegenstanders tegelijk wegblazen. Tevens kan ze via haar elektrisch geladen pantser tijdelijk makkelijker doordringen in het vijandelijke gebied. Helemaal onoverwinnelijk is ze dan echter niet. Haar elektrische pantser kan ze maar tijdelijk dragen en bovendien biedt het geen bescherming tegen vijandelijke granaten.

Ruin

Deze man is opgegroeid binnen een familie waarvan zo’n beetje ieder lid zich aanmeldde bij het leger. Gedurende zijn jeugd merkte Ruin (zijn echte naam is Donny Walsh) dat de buurt waarin hij leefde niet bepaald veilig was. Regelmatig kwam hij terecht in situaties waarin hij voor zichzelf op moest komen om niet bont en blauw geslagen te worden. Mede daardoor ging hij het leger in, waar hij deel ging uitmaken van het departement van infanteriesoldaten. Vandaag de dag is hij een toegewijd soldaat die voor niets of niemand bang is. Met zijn unieke wapen en speciale eigenschap is hij iemand die in staat is om tegenstanders snel en compleet van de kaart te vegen.

Wapen: Gravity Spikes – Twee grote stalen pinnen die Ruin met grof geweld in de grond kan beuken om tegenstanders daarmee op te blazen.

Ability: Overdrive -Dit kan je gewoon zien als een een turbomodus. Met Overdrive aan kan Ruin letterlijk een paar versnellingen hoger schakelen, zodat hij bijvoorbeeld sneller een bepaald punt ergens op de map kan bereiken.

De klap van Ruin’s Gravity Spikes veroorzaakt zo’n grote schokgolf dat nabije tegenstanders volledig weggevaagd zullen worden. Uitermate geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken wanneer een vijandelijk team zich met een paar man opgesteld heeft bij een Domination-vlag. Voor extra spektakel activeer je deze Gravity Spikes terwijl je een flinke sprong hoog in de lucht maakt; de klap op de grond is dan des te heviger. Bezit je in plaats daarvan zijn speciale eigenschap Overdrive, dan kan die weer van pas komen tijdens een potje Capture the Flag. Wanneer je de vijandelijk vlag verovert, kan je die zo immers nog sneller naar je thuisbasis brengen.