Nadat de game eerder al tijdens een teaser werd gelekt door IGN Turkije is de game Far Cry Primal nu officieel aangekondigd door Ubisoft. Dit deden ze met de bovenstaande trailer die zeker even het bekijken waard is.

Als omschrijving van de game geeft Ubisoft het onderstaande en daaruit blijkt dat de game – mocht dat nog niet duidelijk zijn na het bekijken van de trailer – zich zal gaan afspelen in de oertijd.

“Welkom in het stenen tijdperk, een tijd vol extreme gevaren en eindeloos veel avonturen. Gigantische mammoeten en sabeltandtijgers heersen op aarde en de mensheid staat onder aan de voedselketen. Als laatste overlevende van je jagersgroep leer je een dodelijk arsenaal te maken, meedogenloze roofdieren van je af te slaan en vijandelijke stammen te slim af te zijn in de strijd om het land Oros. Uiteindelijke sta jij aan de top van de voedselketen.”

De game zal op 23 februari 2016 gaan verschijnen voor onder andere de PlayStation 4. Hieronder nog een video waarin men dieper op de creatieve visie achter Far Cry Primal ingaat.

Update: Ubisoft heeft inmiddels ook een persbericht uitgestuurd met daarin meer informatie over de game. De game speelt zich 10.000 jaar voor Christus af, in het stenen tijdperk. Je speelt met de jager Takkar, die de laatste overlevende van zijn jachtgroep is. De game begint op het moment dat hij in het land Oros aankomt, waarbij het de bedoeling is dat je als speler zal moeten overleven.

Je zult er echter niet helemaal alleen voor staan, want gedurende het avontuur ontmoet je nieuwe personages die je bij zullen staan in je zoektocht naar eten. Ondertussen gebruik je verschillende wapens tegen allerlei dieren evenals dat je gereedschap en wapens moet maken aan de hand van de resten van dode dieren. Verder zul je andere stammen in Oros aantreffen waar je het tegen op zal nemen.

Als laatste, het ziet er naar uit dat dit een full-priced titel zal zijn in plaats van een spin-off, zoals Blood Dragon was. Far Cry Primal staat namelijk op Amazon met een prijs van $59.99.