De relatief kleine ontwikkelaar Armature Studio heeft een gloednieuwe game voor de PlayStation 4 aangekondigd via het PlayStation Blog. Deze nieuwe game is een top-down ruimte shooter met de naam Dead Star. Met naar eigen wens aangepaste ruimteschepen kun je een singleplayer avontuur beleven of in de multiplayer elkaar proberen strategisch overhoop te schieten.

In de wereld van de Wastes wil je als gewone burger liever niet komen, dit duistere gebied verschaft een onderkomen aan het uitschot van het heelal. Hier vechten ze onderling voor de laatste stukjes metaal en technologie voor hun ruimteschepen. In het midden van de Wastes bevindt zich ook nog eens de Dead Star, een Rode Reus die volledig bestaat uit anti-materie en ook nog eens op springen staat. Jij als speler moet je een weg zien te banen uit dit verschrikkelijke gebied en daarbij de strijd aan gaan met tientallen vijanden en bijzondere omstandigheden.

De multiplayer staat 20 spelers per potje toe, verdeeld over twee teams. Hier is het zaak dat je als team strategisch te werk gaat om zo effectief je tegenstanders uit te schakelen. Wat heel tof is aan deze modus, is het feit dat je geen vastgestelde maps hebt, de game husselt een gebied door elkaar en laat de spelers stemmen waar de strijd zal plaatsvinden.

Er is nog een extra modus, die naar eigen zeggen voor de ‘whaaaaaaat-factor’ moet zorgen. Deze laten ze helaas nog even voor wat het is. In elk geval hierboven een eerste trailer!