Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is met de release van Metal Gear Online 3 gisteren helemaal compleet. Dat betekent ook dat het tijd wordt om naar downloadbare content en microtransacties te gaan kijken. Deze zijn voor de game volledig optioneel, maar vanzelfsprekend brengt het je de nodige voordelen.

Eén van de meest bizarre uitgaves die je kan doen is een ‘FOB verzekeringservice’. Je FOB kan natuurlijk door andere spelers aangevallen worden en als zij hierin slagen, dan kost het je resources, personeel en meer. Om te voorkomen dat je veel kwijtraakt kan je hiervoor een verzekering afsluiten.

Door met echt geld MB Coins te kopen, kun je vervolgens een ‘FOB Insurance service’ aanschaffen, die je compenseert bij een vijandelijke infiltratie. In feite merk jij dus niet veel van de infiltratie daar waar degene die in de infiltratie slaagt er met het nodige aan buit vandoor gaat.

Zaken die niet gedekt worden door de verzekering zijn medewerkers die in de wachtruimte zitten of die in de ziekenboeg liggen. Verder zullen uitgezonden medewerkers en nucleaire wapens niet gedekt worden door deze verzekering.

Het is aan de ene kant natuurlijk een volstrekt bizarre manier om geld te verdienen. Aan de andere kant moeten we toegeven dat het ook wel weer leuk gevonden is. Overigens is je eerste FOB gratis, voor meerdere FOB’s moet je of heel erg lang MB Coins sparen of inderdaad, de microtransacties aanwenden.