Reactie GeoHot op FW 3.21 “It’s unbelievable…”

De nieuwe, aardig controversiële, firmware voor de PlayStation 3 staat online. Deze laatste firmware maakt het namelijk onmogelijk om nog een tweede OS, zoals Linux, op je PlayStation 3 Classic te draaien. Dit als reactie op de acties van George Hotz, die claimde via OtherOS loopholes gevonden te hebben. Deze update brengt verder weinig vernieuwing met zich mee, dus we gaan ons even focussen op de vete tussen George Hotz, beter bekend als GeoHot, en Sony.

GeoHot heeft ons een aantal dagen geleden al aangeraden de PlayStation 3 niet te updaten naar de laatste firmware. Hier claimde hij namelijk te gaan werken aan een Custom Firmware (CFW) voor de PlayStation 3, niet om gekopieerde games te kunnen spelen of homebrew te kunnen draaien, maar om de OtherOS feature te behouden op onze geliefde console. Het lijkt er in ieder geval op alsof GeoHot niet meer bezig is met nieuwe features vinden, maar principieel tegen Sony in gaat en de userbase met een oude PlayStation 3 de optie weer wilt geven om Linux te kunnen draaien.

“This is about more than this feature right now, […] It’s about whether these companies have the right to take away advertised features from a product you purchased. Imagine if an exploit were found in Safari on the iPhone, but instead of fixing it, Apple decides to pull web browsing altogether. Legally, they may be within their right to do so, but we have to show them it’s the wrong move for the future of the product and the company.”

Verder vinden we op zijn blog natuurlijk ook de laatste nieuwtjes, waar hij het volgende heeft geschreven:

“The PlayStation 3 is the only product I know that loses features throughout it’s life cycle. Software PS2 emulation, SACD playback, and OtherOS support are all just software switches you can flip. It’s unbelievable you would go and flip one, not just on new boxes you are shipping, but on tens of millions already in the field.

Het verhaal van beide partijen zal een kern van waarheid bevatten, maar of dit een slimme zet is geweest van Sony is nog maar de vraag. We kwamen er overigens ook achter dat we, na een aantal waarschuwingen te hebben geaccepteerd en onze PlayStation 3 te hebben geüpdatet, we niet precies weten wat er met je verloren schijfruimte gebeurt. Sony raadt je aan eerst je HDD te formatteren, wat wij dus niet gedaan hebben, en het lijkt erop alsof onze Linux installatie nog steeds op de harde schijf staat maar we er gewoonweg niet meer bij kunnen.

Touché Sony….. Touché.

90 reacties

 1.    1402 XP
  Selec1's avatar

  Ik denk nog steeds dat het een 1 april grap is.

  Komt goed.

  right?

 2.    250 XP
  Vikash-Stylin's avatar

  Geen leven

 3.    954 XP
  patrickg's avatar

  OWNED GeoNOT

 4.    109 XP
  MasterKratos's avatar

  en het lijkt erop alsof onze Linux installatie nog steeds op de harde schijf staat maar we er gewoonweg niet meer bij kunnen…

  Hoe onwetend zijn jullie? Zonder dat Sony het zei dien je te weten de schijf eerst te formatteren voor de update, zeker als van te voren al bekend was dat de OtherOS functie werd verwijderd, dus eigen schuld.
  Ik ben zelf ook niet te spreken over deze update. Begin niet aan CFW, mag die Geohot zn praktijken niet.

  Ik hoop echt dat Sony hiervoor zwaar wordt aangeklaagd, er is immers voor betaald.. Verder ben je ca. 5 uur kwijt alleen om een kut firmware te installeren om online te gamen.
  45 min back up PS3 (24 GB maar), 10 min YDL stuff back upen, 3.5 uur algehele format, 10 min 3.21 installeren, 45 min restore PS3 back up.

 5.    20 XP
  Xandor70's avatar

  Achterlijke mongolen daar bij Sony… OtherOS was juist 1 van de redenen waarom ik de PS3 kocht, want zeker tegenwoordig is het een waardeloze mediaspeler (XMB is verre van fatsoenlijk voor navigatie en het aantal formaten dat ondersteund wordt is belachelijk weinig), en nu hebben ze dus deze optie waar ik voor betaald heb verwijderd. Dat degene die besloten heeft om de functie te verwijderen onder een bus mag komen (tja, klinkt heel hard, maar ik ben er ook zoo ziek van want als je niet update dan kun je dus niet meer online games spelen, of nieuwe games die nog moeten komen en zelfs mogelijk sommige toekomstige blurays niet meer).
  Ik hoop dan verder ook dat de PS3 nu werkelijk gekraakt wordt om zo Sony te zieken, tja dat is namelijk ook het andere wat ze gedaan hebben nu door het verwijderen van de optie, meerdere hackers zijn nu ineens ook geïnteresseerd in het hacken van het beestje terwijl ze voorheen hier geen interesse in hadden omdat je toch al homebrew op de PS3 kon doen via OtherOS..

 6.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Het is echt geen 1april grap meer

  Het is voor mij al telaat ik heb mijn ps3 al geupadate

 7.    442 XP
  rwss's avatar

  @Xandor70:

  Hoop dat die bus dan een lading ps3’s bevat,
  kan hij koppen.

  Het is zeer kwalijk wat hier gebeurt en
  wat Sony uitvreet.
  Niet alleen klopt hun advetisement niet meer
  met wat ze uit spoken ook kloppen de handleiding
  niet meer en zijn ze in het geding met gedane
  beloftes en uit spraken.

  Als de firmware niet geinstalleerd wordt is PSN
  voledig geblokeerd en ook nog eens een aantal
  functies die daar aan gerelateerd zijn.
  Bovendien worden functies onbruikbaar waar de
  gebruiker extra voor betaald heeft en ik doel daar
  mee op films die aangeschaft zijn via PSN in andere
  landen, ik heb zelf ook al problemen ervaren met
  games die via PSN zijn gekocht.

  Dan niet te spreken over de overeen komst die niet klopt,
  het is bij wet niet verboden om DNAS te omzeilen, bovendien
  maakt Sony volgens hun overeenkomst gebruik van ook open
  source software zij verkopen dit als zijnde closed source.
  Dit alles staat in de overeenkomst van de firmware die ze
  iedereen op dringen.

  Ik heb de firmware nog niet geinstalleerd maar heb wel voor
  de zekerheid een backup van alles gemaakt, helaas heb ik een
  hele dag mogen doen om de backup te maken met de content
  van de ps3 zelf erbij voor het geval ze toch het gaan
  verplichten.

 8.    442 XP
  rwss's avatar

  @ddvos:

  Dit is echt vervelend joh, we leven met je mee.

  Dit is een rot streek van $ony.

 9.    49 XP
  MagicFeather's avatar

  PS3-Sense, ik zie geen een site die zoveel aandacht aan deze zielige jongen geeft. En ja Sony zal alles doen om te voorkomen dat de PS3 gehackt word, en Sony hackt je PS3 weer gewoon als je gebruik maakt van die zielige praktijken. Guys, graag 1 minuut stilte voor deze jongen die bezig is met het verzieken van de maatschappij, van Sony, van ontwikkelaars en zelfs voor ons. DRM is er ook niet voor de lol gekomen. De 60 seconden gaan nu in… *tik* *tik *tik *tik*… …

  @Xandor70 Koop een Wii, of een Xbox 360 :’). Of een PC met linux…

  Kheb alle 3 de apparaten (Wii is inmiddels verkocht, klote ding), en de PS3 is qua Media Speler het meest compleet van allemaal. Al laat de VideoStore lang op zich wachten.

 10. crew Management -    4899 XP
  M4GN3T's avatar

  @MagicFeather: Hoe nou verzieken maatschappij? Ik mag hem wel en heb respect voor hetgeen wat die voor elkaar krijgt. Hij stelt zichzelf een doelstelling en doet er alles aan het te behalen, iets wat je veelal ziet bij enorm slimme mensen. Laat je niet leiden door je jaloezie als je dit zelf niet hebt, Geohot is namelijk superieur als het gaat om doorzien van een beveiligingssysteem.

 11.    369 XP
  matthijs222's avatar

  yaay, ik ga meteen me ps3 updaten !!!

 12.    442 XP
  rwss's avatar

  @MagicFeather:

  Dit klopt DRM is er om mensen uit te kleden en hun
  van hun geld te ontdoen en om mensen te controleren
  en te onderdrukken, het gaat om de macht te hebben
  en te misbruiken.

  Is dit dan niet de maatschapij vernietigen en gewoon
  een loby voor illigale praktijken?
  Ik denk het wel!
  Ik vindt de opmerking van MagicFeather
  dan ook bestwel slecht doordacht.

 13.    49 XP
  MagicFeather's avatar

  @rwss DRM is gemaakt om mensen te controleren op illegale praktijken, de mensen die dit niet prettig vinden en gewoon legaal een game kopen worden hiermee belast. Echter hebben ontwikkelaars en uitgevers geen keuze meer en proberen hun games dan ook zo goed mogelijk te beschermen, en daar hebben mensen wat op tegen. Als ontwikkelaars niets meer verdienen (Crytek ging er bijna aan onderdoor) moeten ze keuzes maken. Nu gaat Crytek ook multi platform ontwikkelen, omdat ze anders niet de gewenste omzet KUNNEN halen. Waarom denk je dat er een stuk minder top titels exclusief voor de PC uitkomen? Omdat daar geen omzet meer te halen valt, omdat iedereen zo nodig uTorrent moet opstarten. Tuurlijk willen uitgevers NIET de mensen onderdrukken, want dan verliezen ze klanten die hiermee niet eens zijn.

  @M4GN3T

  Ja jij mag respect hebben voor hem, dat ontneem ik je ook niet. Hij is slim voor hetgeen dat hij wil bereiken, maar dat wil niet zeggen dat ik zijn gedachtengang slim vind.

 14.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  Xandor70,Rwss, M4GN3T: Jullie zijn echt dom. Waarom klagen jullie nu pas over OtherOS functie terwijl hij al minstens een half jaar uit de Playstation 3 is gehaald.

  @MasterKratos: Dus MasterKratos, Sony zou niet worden aangeklaagt want anders zouden ze dat al een halfjaar geleden gedaan hebben.

  M4GN3T ik geef je maar 1 advies! Ga praten met de baas van PS3-Hacks.nl en zorg dat jij daar baas van word. En deze site een fatsoenlijk baas krijgt met normale normen en waarden die meeleeft met Sony! En nog iets! Jij hebt totaal geen respect voor Sony maar wel voor GeoHot. En dat is nog al vreemd voor een baas voor deze site!

 15.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @M4GN3T: amen

 16.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @JoeyNL: omg jij bent dom oetlul
  de ps3 slim is uitgebracht zonder otheros
  bij ps3 fat werd er volgens mij zelfs mee geadverteerd
  en dan slopen ze ineens een functie eruit waarvoor we betaald hebben?
  en de othersos functie zat erin hoor tot laatste updat -.-
  hoe scheef is dat ?
  en ja joey voor hoe sony de laatste tijd bezig is verdienen ze soms echt geen respect

  en nog eens magnet runt deze site meer dan goed 😀

 17.    49 XP
  MagicFeather's avatar

  @nis-gens

  Nogmaals, Sony heeft geen keus. Als de PS3 gehackt word moeten er meer aanpassingen komen die zwaarder wegen dan alleen de OS functie!

 18.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @nis-gens: Mensen met zulke hersenen moeten snel opgenomen worden in het ziekenhuis! Nu wel zeuren dat OtherOS eruit is gehaalt en toen niet. Wat ziekelijk zeg! =D

 19.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @JoeyNL: *knip*
  wanneer is otheros er eerder uitgehaald?

 20.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @nis-gens: RELEASE PLAYSTATION 3 SLIM!

 21.    49 XP
  MagicFeather's avatar

  Lol xD. Deze situatie doet me denken uit een scene uit Heavenly Sword. “Wij willen bloed zien, wij willen bloed zien” Hou et wel netjes hier aub lol 😛

 22.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @JoeyNL: dom mens lezen wat ik schrijf moeilijk he bij de ps3 slim wisten de users al dat otheros er niet in zit
  voor ons ps3 fat users zat de functie er wel in en we hebben hier voor betaald hoe komen ze dan bij hun botte kop om een functie eruit te slopen waarvoor je betaalt hebt

 23.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @nis-gens: Dus jij wil zeggen dat PS3 Slim 100 euro goedkoper is omdat OtherOS Functie eruit is? Ga janken!

 24.    12 XP
  Boed_13's avatar

  Dus als die GeoHot met zen klauwe van de ps3 afgebleven had was er niks aan de hand geweest.
  Dus wie heeft et dan verneukt nu? Sony of die clown??

 25.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @JoeyNL: nee ook omdat de ps3 slim gebruikt maak van betere hardware wat goedkoper te produceren is
  maar het gaat om het princiepe dat sony er iets uit sloopt ook als is het maar 1 cent waar wij voor betaald hebben
  en de reden waarom ze het eruit halen is onzin

  want toen de ps3 slim uitkwam hadden ze het er al uit en toen waren er nog geen hacks bekent
  sony is gewoon lui om support eraan te geven
  en sony is te lui om het op een normale manier te fixen

 26.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @Boed_13: Hij hebt voorkomen helemaal gelijk!

  @M4GN3T: Boed_13 verdient wel respect!

 27.    1386 XP
  Redd's avatar

  Ik snap dat dit onderwerp nogal wat vragen oproept, maar hou de comments even netjes aub. 😉

 28.    133 XP
  Kaiwa's avatar

  Was toch een waardeloze functie 😎

 29.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @JoeyNL: er was niks aan de hand geweest als sony er met zijn klauwen vanaf was gebleven
  geohot had maar een klein deel gecraackt
  het kon/kan nog wel heel lang duren voordat je er homebrew op kan draaien laat staan unsigned games
  en ik hoop nu dat geohot het voor elkaar krijgt om ook een iso loader voor games te maken want dat verdiend sony op dit moment zo erg

  eerst bleef geohot er verder van af maar omdat sony otheros verwijderd komt hij ook weer in actie

 30.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @nis-gens: Ja en werd OtherOS voor die hacks veel gebruikt? Nee, en waarom maakt het uit dat het eruit gehaalt word? Helemaal niks, naja voor zulke personen die scheiten hebben aan deze mensen die games maken ‘GameDevelopers/Artits Producer etc.’

  Weet je wat jij moet gaan doen samen met M4GN3T, een andere PS3 Hack site gaan oprichten!

 31.    109 XP
  MasterKratos's avatar

  @ JoeyNL: Lang geleden dat ik een mongool ontmoet. Get ur facts straight little boy, zo te zien ben je pas een half jaren geleden in het playstation era gekomen. Laat de discussies aan de pro’s over en hou je erbuiten.

  Launch PS3 tot aan de slim werden geadvertised met linux support, 20/60/80 GB had ook nog PS2 emulatie.
  Nu Sony inmiddels 2 belangrijke features heeft weggehaald waar ze de klant mee probeerden te winnen afgelopen 3 jaar zou het heel terecht zijn als ze een lawsuit tegen kregen. Dat kan hier in EU niet, Japan ook niet dus hoop dat VS daar wat aan doet.

 32.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @Redd: Als wij netjes moeten zijn, moet die baas van deze site ook netjes zijn. En meeleven met Sony en niet met die ‘GayHot’

 33.    440 XP
  Sammerd's avatar

  GeoHot moet niet veel zeuren! Het is trouwens door hem dat de OtherOS functie er uit is gehaald. ******* hacknoob

 34.    1386 XP
  Redd's avatar

  @JoeyNL: Alles staat open voor discussie en een eigen mening ga ik al helemaal niks over zeggen. Waar ik wel wat over zeg is het taalgebruik, want dat is nergens voor nodig.

  @ iedereen: Wij doen verslag van nieuws rondom Sony’s PlayStation 3, als je alleen alle verhalen van hun kant wilt horen raad ik je aan voortaan alleen hun eigen blog te lezen.

 35.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @Redd: Ik geef je wel gelijk over taal gebruik. Maar een Baas van Community Site en die voor Hacks is, daar klopt toch niet iets aan of wel dan?

 36.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @JoeyNL: magnet verwoorde het netjes hoor wie begon hier als eerste te schelden met dat deze site een fatsoenlijke admin nodig heeft?

 37.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @Sammerd: Je hebt gelijk! Daarom snap ik mensen niet die Sony de schuld geeft.

 38.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @nis-gens: Tegen iemand zeggen dat hij geen fatsoen heeft is niet schelden… Mafkees 😀

 39.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @JoeyNL: nou omdat sony lui is en halfwerk aflevert in plaats van iets te repareren halen ze het gewoon weg terwijl ze nog genoeg tijd hadden om het te repareren want er was nog geen eens homebrew in zicht

 40.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @nis-gens: Het gaat niet alleen om Homebrew! Het gaat ook voor de toekomst van de Playstation 3 zelf en de Game Developers!

  Waarom zouden GameDeveloper een game uitbrengen die toch Illegaal gedownload wordt?

 41.    1386 XP
  Redd's avatar

  @JoeyNL: M4GN3T is de baas van een Blog die verslag doet van nieuws rondom Sony’s PlayStation 3. Hij is niet pro-bootloader of iets dergelijks, maar het mag gezegd worden dat GeoHot op plekken komt waar mening programmeur niet in de buurt komt. Ondanks dat ik ook echt me linux niet kwijt wilde, en dat ook GeoHot ze doel niet was, heb ook ik respect voor hem. Dit soort dingen houden Sony scherp, we weten allemaal wat er met de PSP is gebeurt.

 42.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @Redd: Ja en daar geeft M4GN3T niet erg veel om!

 43.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @Redd: En je mog toch niet schelden? Waarom heeft deze post dan SHIT in z’n titel staan? ‘Shitload aan nieuwe screenshots White Knight Chronicles 2’

 44.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @JoeyNL: OMG
  psp was gewoon slecht -.-
  kijk naar de ds die is veel makkelijker te hacken verkoopt nog steeds als een trein
  kijk naar de shitbox al heel lang te hacken verkoopt als een gek
  dus de ps3 gaat heus niet kapot als het misschien mogelijk zou worden om gedownloade games te gebruiken

  en ik durf te wedden dat er nog een hele grootte groep dan is die alsnog de games echt koopt
  ik ook

 45.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @nis-gens: Dus jij wilt nu zeggen dat het om het verkopen van Console’s gaat? Dat is dus fout want het gaat om de games.

  Sony het geen winst met het verkopen van hun Console. Sony heeft zelf verlies mee ($18). Sony haalt de winst uit de games. Daarom blijft Sony op de been anders waren ze allang failliet!

  Snap je dan niet waarom dat Sony OtherOS eruit heeft gehaald? Nou dat ga ik je wel duidelijk vertellen.

  Sony heeft het eruit gehaalt om veschillende redenen, om bedrijven op de been te houden (Want als hun geen games meer kunnen verkopen dan gaan ze failliet). Om mensen plezier te houden in Online Gaming op de Playstation (Kijk maar naar PSP online wereld zit vol met hackers). En er zijn nog wel vast verschillende redenen om die functie eruit te halen.

 46.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @JoeyNL: was het anywhere close to being hacked
  nee
  en ja dat klopt wat je zegt maar laat ze het dan op een fatsoenlijke manier fixen niet om zo lui te zijn en de feature eruit te slopen

 47.    442 XP
  rwss's avatar

  JoeyNL, even wat posts
  terug kijken, bovendien heb ik ook al geklaagd bij
  $ony toen der tijd dat de funtie
  niet meer in P$3 slim zat.
  Ik klaag nu weer en ook bij $ony nu mijn machine
  door de downgrade firmware defect wordt gemaakt.
  Ik ben ook actief op de officiele ps blog, maar
  onder een andere naam en heb daar ook al geklaagd,
  het is dus niet zomaar ineens uit het niets.

  MagicFeather, inderdaad
  worden hier de eerlijke gamers mee belast, ik ben er een
  van en bovendien heb ik meermaals herstellingen aan ps3 consoles
  mogen maken omdat $ony het niet lukte/niet wilde en omdat
  $ony niet met klanten om kan gaan en ze gewoon hun eigen kenis
  niet op peil hadden over hun eigen aperatuur, bovendien is het
  prijs technisch ook nog eens beter om het zelf te fixen.
  $ony gaat zeer slecht met hun product gebruikers om, het is
  niet zo zeer dat wij, geen respect hebben voor $ony, we houden
  er gewoon niet zo van om genaait te worden, GeoHot heeft wel
  gelijk de P$3 is wel het enigste platform dat over de tijd van
  zijn bestaan steeds functionaliteit verliest.
  Jammer dat er zo gereageerd wordt door $ony, een patch om de xmb
  beter te beveiligen was genoeg geweest tegen brute force, bovendien
  is het ook nog eens niet nodig om voor deze hack Linux te draaien,
  het zit in de hardware zelf en niet in de software.
  Het is voor een normale gebruiker ook nog eens niet mogelijk om
  de hack te gebruiken omdat de P$3 dan open gemaakt moet worden.
  Deze hack had sowiso helemaal niet gebruikt gaan worden, te omslachtig
  en te veel risico om de hardware te beschadigen.

  M4GN3T, runt de site uitstekend, en ik vindt hem ook nog
  n’s gelijk hebben in z’n opmerking.

 48.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @nis-gens: Ze zijn niet lui, ze nemen gewoon maatregelen. Er komt vast wel een oplossing. En nee het komt nooit terug, want het hacken gaat eenmaal via Linux!

 49.    454 XP
  arwin1993's avatar

  sony is gewoon dom dat ze deze functie er uit hebben gehaald in een update waar voor de rest niks bij zit. Als er cross game chat in zat was waarschijnlijk niemand gaan zeiken en had dat veel meer aandacht gekregen

 50.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @JoeyNL: wel lui zoals die post al voor je zei het kon ook zonder het verwijderen maar gewoon wat meer tijd te steken in het patchen

 51.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @nis-gens: Nee, ze hadden de tijd er niet voor om dat te doen? Kijk maar naar de PSP lange tijd geduurd voor de Pandora Batterij Fix en toen kon iedereen het ombouwen!

  En dat wil Sony dus niet krijgen met de Playstation 3 en daarom hebben ze de functie eruit gehaalt! Zo moeiljk?

 52.    49 XP
  MagicFeather's avatar

  @rwss Omdat je erzelf gebruik van wil maken ;). Maarja bedrijven denken wel verder na dan jou om moeilijkheden te voorkomen.

  PhotoShop is the shit! Check it : http://tinyurl.com/yhfzuz4

 53.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @MagicFeather: Hij is vet man!! 😀

 54.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  Ehh, Ok..wacht..ik wil gewoon een firmware update van sony.die OtherOS zal mij worst zijn…

  Kan ik dan gewoon updaten of moet ik eerst formatten en dan een officiele ps3 firmware (als die er al is) doen?

  ik ben een enorme noob op dit gebied,dus wie kan me vertellen wat nu slim is om te doen?Nogmaals..ik hoef geen Other OS en heb dus geen belang bij de firmware van Geohot.

  Het kan toch niet zo zijn dat ik 5uur moet formatteren als ik online wil enkel en alleen omdat Geohot wat te bewijzen heeft?

 55.    195 XP
  gathuv's avatar

  Jezus…. lekker sfeertje hier he 😀

  Ach mensen wie weet komt Sony binnekort ( in de zomer of dergelijke ) met firmnware 3.3 en zit daar OtherOS weer in maar dan met beveiliging patches misschien is dit wel een tijdelijke nood oplossing.. iemand daar al over na gedacht?

 56.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @gathuv: Dat heb ik al gezegt!

 57.    49 XP
  MagicFeather's avatar

  @rufuzmitchell:
  Als je geen OS op je PS3 heb staan, kun je gewoon die update
  installeren zonder problemen. Dus als je geen Linux erop hebt
  staan, dan kan het. (Linux is niet de OS van de PS3 zelf.)
  Khoop dat het helpt 😉

 58.    195 XP
  gathuv's avatar

  @JoeyNL:

  Aww dacht ik ’s een keer slim te doen…
  Jammer heb ik over heen gelezen, sorry 😉

 59.    41 XP
  hcnollie's avatar

  mensen koop een goede laptop erbij zet die bij je ps3 en je mist je os functie niet meer.
  een ps3 was zeker duur 400 eurie.
  laat ze die os functie weghalen en de games goedkoper maken daar koop je een ps3 voor , zou een goede compensatie zijn

 60. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  Wat een gezeur hier zeg.. Nieuws blijft nieuws..

 61.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @gathuv: Geef niet hoor! 😀

 62.    107 XP
  tamil112's avatar

  grapigggg 😀 dit reacties!, cfw? bring it! na 4 jaar? van al die hackers flikt deze gozer het! dikk veel respect!

 63.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  @MagicFeather:

  Ok,Magische Veer! hartstikke bedankt!

 64.    354 XP
  Solit_J's avatar

  dit was een laaste wanhoops poging van sony want mensen zo als GeoHo gaan lekker lopen kutten met een console. ja ik had het zelfde gedaan als sony 1 man verneukt het voor iedereen ik heb voor de functie betaalt (niet dat ik ook maar 1 keer heb gebruikt of zo) maar ja geloofden jullie nou echt dat zijn software niet voor illegaalen download gebruikt gaat worden ?

  ik vind het jammer dat sony het zo doet maar tumbs up (Y) [email protected]#k GeoHot en ze eindeloos gehack laat een apparaat lekker zoals het is.

 65.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @Solit_J: Klopt Klopt Klopt!

 66.    49 XP
  MagicFeather's avatar

  @ Solit_J

  Yeuh! Eindelijk iemand die het snapt!

  Fan club : http://tinyurl.com/yhfzuz4 ! ! !

 67.    107 XP
  tamil112's avatar

  @Solit_J:
  😀 grappig! waar gaat het over, gast? ok, hij heeft gehackt? so what?
  je gebruikt het of niet? jij word er niet slechter erop. of wel?
  had me ps2 ook omgebouwd. brande games, koopte ook games! doe ik ook met me movies. ik downlaod ze, en als ze vet zijn haal ik die bluray:D. G

 68.    49 XP
  MagicFeather's avatar

  @tamil112

  Films verdienen ook geld aan bioscoop bezoekers. En nee wij worden er niet direct slechter op, maar dat komt nog als Sony maatregelen gaat nemen. Ik download ook geen films, gwn lekker On Demand kijken via internet voor 4 euro. Kijk films toch maar 1x.

 69. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @MagicFeather: niet iedereen heeft geld zoals jou.. vergeet dat nietxD

 70.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik heb er 2 de 60gb (die bewaar ik) en de slim (daar speel ik op), dus ik maak me er niet druk om.

 71.    442 XP
  rwss's avatar

  Er staat werkelijk in de officiële release over de firmware
  letterlijk deze zin bij:

  Deze update van de systeemsoftware bevat alle features van de voorgaande versies.

  Dit klop dus helemaal niet!!!!!
  Zie ook: http://nl.playstation.com/ps3/support/system-software/detail/item272894/Update-features-%28ver-3-21%29/

 72.    261 XP
  marcovk's avatar

  Wat een discussie tussen JoeyNL en nis-gens haha:P

 73.    354 XP
  Solit_J's avatar

  @tamil112: one of a kind 😛 bijna niemand doet dat

 74.    831 XP
  Morticuz's avatar

  Ik installeer hem nu, die functie mis ik niet en ga ik nooit missen…

  @JoeyNL Als je het niet eens bent met hoe de mensen deze site runnen kom je toch gewoon niet meer?

 75.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Gezellig hier 😀 ik heb gewoon de update gedaan. Ik wil gewoon online kunnen gamen en nergens gezeur mee hebben

 76.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @Morticuz: Ik zeg niet dat hij slecht gerunt wordt. Ik vind het slecht dat een baas van een Playstation Community site VOOR die Hacks is.

  En M4GN3T heeft er niks op terug te zeggen!

 77. crew Management -    4899 XP
  M4GN3T's avatar

  @JoeyNL: Als je mij een letterlijke quote kan geven waarin ik vol lof spreek over het spelen van ISO’s (dat is immers, naar je reacties te zien, waar je op doelt), geef ik je gelijk.

  Mijn punt was dat ik het fascinerend vind hoe Geohot zich ergens in vast kan bijten en er vervolgens alles aan doet om zijn doel te bereiken. Ik heb dan ook nergens iets gezegd over een PS3-hack, maar had het puur over de persoonlijkheid van deze jongen.

  En wat ik tevens ook fascinerend vind is de manier waarop je tracht mij te schetsen als een persoon die geheel achter dergelijke praktijken staat, deze wanhopige poging van je is echter niets meer als lachwekkend, onvriendelijk, en enorm kinderlijk. Het lijkt haast wel of dat je een minderwaardigheidscomplex hebt waarvan het gevoel versterkt wordt als je een slimme jongen als Geohot aan het werk ziet. En je hebt volgens mij ook moeite met het onderscheiden van crackers en hackers, twee totaal verschillende dingen waarvan je volgens mij de definitie van nog nooit van gelezen hebt.

  Ik zou graag met je in discussie gaan over het feit dat wat Geohot doet nu goed of slecht is, maar met zulke hysterische figuren als jou die niet goed geïnformeerd zijn heeft een discussie weinig nut.

 78.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @M4GN3T: ahah owned

  @marcovk: leuk toch (A) 😛 maar met hem valt geen woord te spreken steeds weer zelfde argumenten gebruiken xD die al onderhaald zijn

 79.    451 XP
  Florian's avatar

  @M4GN3T:
  Respect, en groot gelijk;)

 80.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @Florian: Ik geef hem hier in wel gelijk! Maar toch hij staat achter GeoHot!

 81.    118 XP
  nWo_CyBerMaNiaC's avatar

  zeer jammer dat het zo is moeten lopen.
  -Ik heb een hekel aan hackers: Mensen hebben hopen tijd en geld gestoken in een systeem dan wil je toch niet dat er iets dat kan kapotmaken, dus ik begrijp sony. Maar ze hadden misschien iets meer de kat uit de boom moeten kijken om dan een betere beslissing te nemen dan deze.

 82.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  Vervelend voor de kleine groep mensen die geld hebben neer gelegd voor een OS op de Ps3.
  Hoewel ik denk dat Sony daarin vast een overweging heeft gemaakt, maar hun prioriteit bij het wegnemen van beveiligingsgaten ligt.

  Persoonlijk heb ik nergens last van met de nieuwste firmware update, omdat de ps3 voor mij puur een game/film console is.

  Ook ben ik van mening dat wanneer er personen zijn die een beveiliging van een product proberen te kraken, deze ook verantwoordelijk zijn, en op moeten draaien voor de gemaakte kosten voor de extra beveiliging.

 83.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @MightyMostert: welke gemaakte kosten ?
  sony doet het zelf
  en homebrew is wettelijk toegestaan dus

 84.    542 XP
  niels's avatar

  @M4GN3T: LOL en toen wassie stil 😀

 85.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  @nis-gens: wettelijk toegestaan? In welk wet artikel staat dat dan?

  De gemaakte kosten om Firmware 3.21 te realiseren om de beveiligingsgaten te dichten.

 86.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @MightyMostert: nou dat is gewoon zo homebrew zijn zelfgemaakt appilicaties/games
  en dat is voor zover ik weet wettelijk toegestaan

 87.    33 XP
  popko's avatar

  moeten mensen maar niet lunix instaleren dus eigenschuld dit kon je een keer vervachten en trouwens een costum firmware maken is verboden ik snap niet dat ie nog niet opgepakt is

 88.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  @nis-gens: Je mag Homebrew maken/gebruiken. Maar je mag niet inbreken in een Console. Dus technisch gezien mag het toch weer niet!

 89.    442 XP
  rwss's avatar

  Tja dit heeft ook nog eens een keerzijde voor gamers, hoe goedkoper de console hoe duurder de games, kom op zeg $ony maakte nooit verlies op de productie van het P$3, als ik al nieuwe onderdelen goedkoper kan uit halen voor de console dan dat $ony ze zelf aanbied zegt toch al genoeg. Dit was al zo, toen was de P$3 nog geen jaar uit.

  Even in kort waar op bezuinigd wordt door $ony:
  P$3 60GB kwam uit met ingebouwd: Kaartlezer, Rainbow engine
  en 60GB HDD ook had deze console Super Audio CD ondersteuning.
  $ony besloot dat het goedkoper moest en sloopte de kaartlezer
  en de Rainbow engine + SACD eruit en er werd een kleinere HDD
  geplaatst, geboorte 40GB model, het moest nog goedkoper, door
  de kleine beschikbaarheid van 40GB HDD ging de prijs van de 40GB HDD
  omhoog en werd er gekozen voor een grotere hdd en ook werdt
  het interne flash geheugen verkleind, het werdt zo klein dat ze
  bij dit model al aan functies gingen knagen, geboorte 80GB model.
  Uiteraard moest het nog goedkoper er werdt wat in het productie
  proces gedaan, opzicht goed, maar tot op heden is nog steeds het flash
  geheugen verkleind gebleven en wordt er nog steeds niet op de juiste plaatsen het geld gestoken bij $ony, er kunnen volgens mij gewoon weg
  voor de nieuwe P$3’s niet meer functies bij komen omdat dat alemaal weg geschreven word op het flas geheugen en daarmee door de beperkte groot ook nu op de hdd met een veiligheids copy van de firmware voor emergency flash.
  De 80GB schijfen zijn op het moment ook duurder aan het worden door beschikbaarheid en om dat er nu meer grotere schijven gemaakt worden, vandaar de keuze om er weer een grotere HDD in te zetten door $ony,
  aleen op HDD gebied zie ik een voordeel.
  Ook wordt er door $ony alemaal onzin software ontwikkeld zo als P$ Home
  en Vidzone, hierdoor wordt een heel team op toch wel verkeerde plaatsen in gezet en zijn er minder mensen beschikbaar voor goede firmware en slopen ze
  er functie voor funtie uit, P$3 is ver achter aan het raaken op zijn concurenten, deze console is langzaam aan het sterven, terwijl de games
  super zijn aleen wat ooit was bedoelt als multi media entertainment system wordt langzaam teniet gedaan.
  Nog even en het ding wordt omgetoverd tot een exclusive en erg dure prespapier, de volgende stap is dat het internet gebeuren eruit wordt gesloopt en de mogelijkheid om dvd, gewone audio cd en uberhaupt maar
  een manier om films te gaan verwijderd, $ony zal hier een aparte roadmap voor hebben.

 90.    354 XP
  Solit_J's avatar

  @rwss: en jij gelooft dit echt zelf……….de reden van de ps2 back play er uit halen was dat de ps2 nog tegoed liep/loopt. de eigen Os instal is met dank aan GeoHot weg en ik denk dat het hier bij blijft