Rise of the Tomb Raider is voorlopig een exclusieve Xbox One game, welke binnenkort zal verschijnen. Op de PlayStation 4 hoeven we de game niet voor het najaar van 2016 te verwachten wat natuurlijk enigszins jammer is.

Desalniettemin is het goed om te weten dat de game vroeg of laat naar de PlayStation 4 komt en er is altijd een mogelijkheid dat Square Enix er gelijk een complete editie van maakt. Na de release van de game op de Xbox One zal er namelijk het nodige aan downloadbare content verschijnen.

Dit heeft Square Enix via de Xbox Store bekendgemaakt en het bestaat uit drie pakketten. Het eerste pakket voegt een ‘Endurance’ modus aan de game toe, waarin je met extreme condities te maken krijgt. Hoe we dit precies moeten opvatten is even afwachten, maar het lijkt hier om een hogere mogelijkheidsgraad te gaan.

Een tweede pakket voegt een nieuwe tombe toe, welke je kan gaan verkennen en als laatste zul je nog golven aan vijanden van je af moeten slaan in de ‘Cold Darkness Awakened’ uitbreiding. Verder zal de game nog voorzien worden van nieuwe outfits, wapens en meer.