De eerste Street Fighter V beta ging niet helemaal soepel. Sterker nog, Capcom heeft deze beta vervolgens uitgesteld om de technische problemen te verhelpen. Nadien volgde er een stuk betere beta, maar daar blijft het niet bij. Op 22 oktober gaat namelijk een twee beta van start, die tot 25 oktober duurt.

Tezamen met deze aankondiging heeft Capcom gelijk ook aangegeven wat je in deze beta allemaal kunt doen en verwachten. Op 24 en 25 oktober zal de Cross-platform functionaliteit getest gaan worden. Dat betekent dat je als PS4 speler tegen PC spelers kunt spelen en vice versa.

De beta zal ten opzichte van de eerste beta ook wat uitgebreider zijn qua personages, want de speelbare fighters zijn de volgende: Ken, Necalli, Vega en R. Mika. Rashid zal op 23 oktober toegevoegd worden en Karin op 24 oktober. Ryu, Chun-Li, Cammy, Birdie, Nash en M. Bison zijn deze keer niet speelbaar.

Voor meer geoefende spelers zal er ‘ranked matchmaking’ zijn, waardoor spelers van hetzelfde niveau tegenover elkaar geplaatst worden, waardoor er meer uitdaging zal ontstaan gedurende de matches. Je resultaten worden natuurlijk opgeslagen en zijn voor iedereen zichtbaar via leaderboards. Deze leaderboards worden trouwens gedeeld met PC spelers.

Met de zoekfunctie naar spelers kun je andere spelers zoeken, waaronder de topspelers om te zien wat hun strategie is wat je eventueel in jouw voordeel kan gebruiken. Verder bevat deze beta wederom ‘Fight Money’, waarmee je ditmaal wel iets kan doen. Je kunt door Fight Money te verzamelen nieuwe items unlocken die je in je voordeel kan gebruiken.

Wel handig om te weten is dat alles wat je doet in deze beta niet meegenomen zal worden naar een eventuele derde beta of anders de uiteindelijke game. Interesse in de beta maar niet deelgenomen aan de eerste? Je kan je hier inschrijven of anders via de PlayStation Store. Als je wel toegang tot de eerste beta had, dan krijg je automatisch toegang tot de tweede.