De bekende Robert Bowling, ‘Creative Strategist’ voor Modern Warfare 2, heeft in een interview tegenover CVG verteld waarom de Stimulus Pack zijn geld waard is. Deze DLC voor Modern Warfare 2 komt later deze maand in de PlayStation Store te staan voor maar liefst 15 euro. Het pakket zal vijf nieuwe multiplayer maps bevatten, waarvan er twee uit de eerste Modern Warfare game komen.

Volgens Robert Bowling zullen deze twee maps die al beschikbaar waren heel veel toevoegen aan het geheel. Je kunt de ervaring helemaal opnieuw invullen, door de game-modi, wapens en perks die nu beschikbaar zijn en er toentertijd niet waren. Hij durft zelfs een stapje verder te gaan en claimt dat er voor iedere Modern Warfare 2 speler en zijn speelstijl wat nieuws te beleven valt. Zo is de map Salvage bijvoorbeeld voornamelijk ingericht voor close-combat free-for-all games.

Verder vertelt hij ons dat hij zich geen zorgen maakt over het feit dat DICE toevallig op dezelfde dag ook met een map-pack kwam, die gratis te downloaden is. Hij gaat er vanuit dat ze al plannen hadden om de Battlefield: Bad Company 2 maps toen uit te brengen. Hij geeft in het gesprek ook aan totaal niet bang te zijn om van de plek ‘Meest Gespeelde Online Game’ afgestoten te worden. Die plek hebben ze veroverd met de lancering van Modern Warfare 2 en ze verwachten deze plek nog langer aan te houden dankzij de Stimulus Pack.

Het gehele interview kun je hier lezen.