Afgelopen vrijdag organiseerde Treyarch een livestream in het teken van Call of Duty: Black Ops III. Dit gaan ze, zoals aangekondigd, de komende weken elke vrijdag doen, tot aan de lancering van de game op 6 november.

De eerste editie van afgelopen vrijdag kende een hoop interessante onthullingen. Zo werd er een nieuwe map onthuld, evenals de laatste specialist. Ook werden er nog meer kleine details vrijgegeven. Hieronder een overzicht van alle belangrijke aankondigingen.

  • De negende en laatste specialist van Black Ops III heet ‘Firebreak’. Zijn wapen is een flamethrower die de ‘Purifier’ heet. De speciale vaardigheid van Firebreak is ‘Heat Wave’, waarmee je alle vijanden in je directe omgeving desoriënteert.
  • Treyarch heeft een nieuwe multiplayer map onthuld, die naar de naam ‘Redwood’ luistert. Deze map speelt zich af in Californië en is volgens de ontwikkelaars zeer gebalanceerd. Redwood is geschikt voor alle speelstijlen en bevat ook een pad onderwater.
  • Theater Mode keert terug in Black Ops III en zal deze keer groter en beter zijn. Ook is deze modus toegankelijker dan in voorgaande delen.
  • Ook in dit nieuwe deel is het mogelijk om in private matches tegen computergestuurde bots te spelen.
  • Black Ops III ondersteunt split-screen voor zowel multiplayer als Zombies. Offline is het mogelijk om met vier mensen tegelijk op hetzelfde scherm te spelen, online is dit aantal twee.
  • Hardcore modi maken ook in Black Ops III hun opwachting, evenals Ground War, waarin je met meer spelers dan gebruikelijk speelt.
  • Het is mogelijk om het uiterlijk van je personage in multiplayer aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende helmen en uitrustingen waar je uit kan kiezen.
  • Treyarch denkt eraan om oude maps terug te brengen in Black Ops III, maar gezien de nieuwe bewegingsmogelijkheden is dit niet altijd even makkelijk. Raid, één van de meest favoriete maps uit Black Ops II, zal mogelijk wel terugkeren.
  • Black Ops III bevat een nieuw systeem voor de spawns, dat het beruchte ‘spawn trappen’ herkent en hier (waar mogelijk) iets tegen doet.
  • De Diamond camouflage voor op je wapens zal ook weer in Black Ops III terug te vinden zijn. Deze keer lijkt het echter niet de hoogst haalbare camo te zijn. Er is dus wellicht nog een compleet nieuwe camo die je kan unlocken.

Tot zover alle nieuwe details van Call of Duty: Black Ops III. Lijkt het je leuk om de livestream terug te kijken? De video kan je bovenaan dit bericht vinden. Hieronder kan je nog wat afbeeldingen van de specialist ‘Firebreak’ en de map ‘Redwood’ bekijken.