Capcom heeft aangekondigd dat ze met de Lost Planet 2 demo het goede doel “Music for Relief” gaan steunen. Voor elke download van de demo geeft Capcom geld aan dit doel. Dit doen ze door middel van het “Kill Big For Charity” programma die zei zelf hebben opgezet. In eerste instantie stort Capcom een bedrag van maar liefst $20,000 als donatie voor de eerste miljoen downloads. Deze actie is gisteren van start gegaan, de dag wanneer de eerste mensen de demo konden downloaden, en loopt tot 5 mei. Als de demo binnen deze tijd bovenop de eerste 1.000.000 downloads nog eens 500.000 keer gedownload wordt geeft Capcom nog eens $5,000 extra aan het goede doel.

Hiernaast organiseren ze in Los Angeles een pre-launch party met een aantal beroemde mensen en gelukkige fans. Deze gaan samen een competitie houden en het winnende team mag het uiteindelijke goede doel kiezen waar het geld heen gaat. Het ‘Music for Relief’ programma is opgezet door de bekende rockgroep Linkin Park voor de slachtoffers van grote rampen zoals aardbevingen en tsunami’s.

Dit vinden wij wel een hele mooie actie van Capcom, helemaal met de wetenschap in het achterhoofd dat een uitgever altijd al geld betaald aan Sony per gedownloade demo.