Met Call of Duty: Black Ops III introduceert Treyarch weer een singleplayer campagne die door meerdere spelers tegelijk kan worden doorlopen. Dat je de missies uit het hoofdverhaal met andere spelers kunt spelen is echter niet de enige verandering ten opzichte van de voorgaande delen sinds Call of Duty: World at War.

Alle missies uit de singleplayer campagne van Call of Duty: Black Ops III zijn vanaf het begin namelijk direct beschikbaar, je hoeft ze dus niet meer op volgorde te spelen. Jason Blundell van Treyarch, verantwoordelijk voor de singleplayer en de Zombies modus, heeft in een interview met Eurogamer aangegeven waarom er voor deze opzet is gekozen.

Blundell vertelt dat men het idee hiervoor heeft afgekeken van de wijze waarop Netflix de afleveringen van verschillende series aanbiedt aan haar gebruikers. Blundell verwacht ook niet dat eventuele spoilers afbreuk zullen doen aan de ervaring. Hij trekt hier de vergelijking met de serie House of Cards om te verduidelijken waarom men spelers deze vrijheid geeft.

“When Netflix releases House of Cards and do all the episodes, does everyone just jump to the end and go and play the last episode?”[…]“Sure you can. But it’s about the journey, though, right?”

“Sure, people will jump on and play the last level,”[…]“Okay. Cool. That’s up to them.”

Het verhaal van Call of Duty: Black Ops III speelt zich af in de toekomst, namelijk in het jaar 2065. Fans die in het bezit zijn van een PS3 of van een Xbox 360 moeten het zonder deze verhaallijn doen, want de singleplayer is wegens technische beperkingen namelijk geschrapt bij de last-gen versies. Ter compensatie zit er bij deze versies een downloadcode voor de eerste Black Ops inbegrepen.