Until Dawn is een geslaagde titel, zoals je kunt lezen in onze review en laatst gaf ontwikkelaar Supermassive Games aan dat er intern al gesproken wordt over een mogelijk vervolg.

In de game kun je allerlei keuzes maken die uiteindelijk weer effect zullen hebben. Voor sommige personages eindigt het verhaal en voor anderen weer niet, puur op basis van jouw keuzes. Dit is uitgedacht door de ontwikkelaar, maar hierdoor is het wel lastig om er nieuwe content voor te maken.

Dit vertelde de executive producer Pete Samuels aan PlayStation Lifestyle. Hij gaf aan dat het pittig is om zaken te veranderen in het verhaal, omdat dit er ook voor zorgt dat een ander segment van het verhaal dan niet meer zou kloppen. Men ziet momenteel nog niet de juiste context voor DLC zonder het verhaal aan te tasten, maar helemaal uitgesloten is het niet.

“The underlying ‘truths’ in the story are pretty sacred. If an expansion of any kind required us to change a truth then we wouldn’t be happy doing it. We get asked a lot for a happy-ending for one character in particular. We can’t see how that could work without breaking some important truths. I’m not ruling out DLC, we just haven’t yet found the right context for it.”

PlayStation VR komt volgend jaar uit en is een concept waar veel studio’s oren naar hebben. Bovendien is een flink aantal studio’s al zeer actief op dit vlak. Supermassive Games gaat in relatie met Until Dawn voorlopig niets doen. Ze verwachten niet dat er een speciale editie van Until Dawn gaat komen die werkt met deze virtual reality techniek. Tenminste, niet op korte termijn.

“PlayStation VR cropped up in conversation a few times during development but no, we don’t expect that there’ll be an edition of the Until Dawn story to be playable in VR anytime soon. Not unless somebody has a sudden rush of blood!”