In The Witcher 3: Wild Hunt had je een aantal trucjes om snel geld te verdienen, maar als we dat heel letterlijk nemen is dat dus in-game de ‘wet overtreden’. De ontwikkelaar weet ook van deze trucjes af en tijdens een speelsessie met de nieuwe uitbreiding van de game, Hearts of Stone, is een speler iemand tegengekomen die je daar op wijst.

Een heuse schuldeiser komt namelijk het geld bij je innen dat je het koninkrijk verschuldigd bent. Als je niet wilt weten wat er vervolgens gaat gebeuren, afhankelijk van je keuze, moet je niet meer verder lezen of de video bekijken. Spoilers vanaf hier dus!

De schuldeiser vraagt je vervolgens of je schuldig bent aan deze praktijken. Je kunt daarna kiezen tussen eerlijk ja zeggen of uiteraard liegen en nee zeggen. In het geval van de video hierboven zegt Geralt dat hij het niet gedaan heeft. Zou dat goed gaan? Absoluut, je krijgt namelijk zelfs een beloning voor je ‘eerlijkheid’. Grappig detail in deze mooie uitbreiding, waarvan je binnenkort de DLC special mag verwachten!