http://playsense.nl/images/file/img_56242bca91903.jpg

EA is niet bepaald op haar mondje gevallen de laatste tijd, zo was men al behoorlijk eerlijk over het feit dat ze ook een open-wereld actie-game willen en nu bekritiseren ze remastered versies van games. De uitspraken over ‘remastered games’ komen van EA’s COO Peter Moore, hij vertelde dat het uitbrengen van dit soort games simpelweg een reactie is op het feit dat je geen ideeën meer over hebt. Een flinke sneer richting Sony en Microsoft, die zich heel erg bezighouden met het uitbrengen van remasters.

Peter Moore vertelde verder dat het een manier is om snel geld te verdienen, je pakt een IP dat al bestaat, remastered deze en klaar is Kees. Dat zit niet in het dna van EA als bedrijf, dus je hoeft niet te verwachten dat je binnenkort een remaster van EA ziet. EA heeft nauwelijks remasters in haar bibliotheek, maar ondersteunt bijvoorbeeld wel backwards-compatibility op de Xbox One met de Mass Effect games.

Deze uitspraak sluit eigenlijk ook meteen uit dat we ooit nog een Burnout Paradise remake gaan zien, iets waar veel fans nog altijd op hopen.

“For a lot of companies, remakes are a way to drive revenue,”[…]“It’s sub-cost, it’s an IP that’s there, you can remaster, and that’s great. We don’t do that here. I don’t think that’s ever been in our culture.”