Haal nog even Fallout 3 en The Elder Scrolls: Skyrim voor de geest en je zal denken aan de problemen die de PlayStation 3 versie bij de release had. Een flink inzakkende framerate was hiervan een voorbeeld. Voor mijzelf was dit de reden dat ik beide games toen op de concurrerende console heb gespeeld. Nu zijn we jaren verder en Sony´s nieuwste console is een betrouwbare en krachtige console gebleken en tevens een platform waarop ontwikkelen gemakkelijker moet zijn.

Toch zijn we voorzichtig qua verwachting als het gaat om de prestaties van Fallout 4 op de PlayStation 4, maar als we Pete Hines van Bethesda mogen geloven zal de game soepel lopen vanaf de start. Toen er op Twitter aan hem werd gevraagd hoe de PS4 versie zal gaan draaien, zei Hines dat de game een constante framerate van 30 frames per seconde heeft.

Verder gaf hij aan dat hij het al enige tijd speelt en dat spelers tevreden zullen zijn met de prestaties van de game. Hines geeft hiermee aan dat de PS4 versie geen problemen zou mogen hebben, wat natuurlijk positief nieuws is. Of het ook daadwerkelijke probleemloos zal zijn zullen we over een dag of 20 zelf mogen ervaren, dan ligt de game namelijk in de winkels.