Wat je ook vindt van Call of Duty, één ding dat de ontwikkelaars keer op keer voor elkaar krijgen is het afleveren van een hoop snelle actie. De serie staat hier dan ook om bekend en dit wordt mede bereikt door de hoge framerate van 60 frames per seconde. Het is dan ook best opvallend nieuws dat het aankomende deel, Black Ops III, een lagere framerate kent op de vorige generatie consoles.

Thomas Wilson van ontwikkelaar Beenox, één van de studio’s die aan de last-gen port van Black Ops III werkt, heeft laten weten dat de game op de PlayStation 3 en Xbox 360 met een framerate van 30 FPS draait. Er is geprobeerd om 60 FPS te behalen, maar dit was gewoonweg niet mogelijk op de inmiddels flink verouderde hardware. Desondanks is Black Ops III op de PS3 en Xbox 360 volgens Wilson nog altijd een Call of Duty game in hart en nieren.

Aan de andere kant wordt het met Call of Duty: Black Ops III toch wel duidelijk dat de oude consoles tegenwoordig niet zo goed meer mee kunnen draaien. De game kent namelijk een hoop andere beperkingen door de gelimiteerde hardware. Zo werd de singleplayer van de game volledig geschrapt voor de last-gen consoles en ontbreken er ook verschillende multiplayer features.