Ontwikkelaars Rock Band 4 betrapt op positief beoordelen eigen game

Ontwikkelaars kijken net na de release van hun game altijd erg uit naar de reviews, want hoe wordt hun game beoordeeld? Een spannend moment waarbij zowel de critici hun oordeel uitspreken alsook de spelers van de game in kwestie. De mening van de spelers wordt op veel platformen gedeeld, waaronder ook op Amazon.

Op zich prima, totdat ontwikkelaars zelf positieve gebruikersreviews achter gaan laten. De bovenstaande reviews (klik voor grotere versie) stonden op Amazon en door wat speurwerk kwam een Reddit gebruiker erachter dat deze personen werkzaam zijn bij de ontwikkelaar van de game, Harmonix. Dit deed hij op een gemakkelijke wijze, namelijk de namen vergelijken met degene in de credits van de game. Oeps!

Harmonix kwam zelf inmiddels ook met een reactie op de ontdekking, waarin ze aangaven dat dit natuurlijk niet de bedoeling is. Het is tegen het beleid dat werknemers reviews gaan plaatsen over eigen creaties en deze acties worden niet gewaardeerd. Er is al gevraagd of de reviews volledig verwijderd kunnen worden, aldus Harmonix.

Wie de onderstaande review vervolgens heeft achtergelaten is niet bekend, maar diegene steekt er op een komische wijze de draak mee. Uiteindelijk een nogal pijnlijke doch grappige situatie, waar een paar Harmonix medewerkers hopelijk wat van hebben geleerd.

Boxshot Rock Band 4

Rock Band 4

Releasedatum:
06-10-2015
Genre:
Muziek
Uitgever:
Madcatz
Ontwikkelaar:

4 reacties

 1.    4939 XP
  tyger1's avatar

  Tja ik vind deze game goed , maakt me niets uit !

 2.    139 XP
  Ocat_NL's avatar

  @tyger1:

  Ook werkzaam bij Harmonix?

 3.    4939 XP
  tyger1's avatar

  @Ocat_NL: klopt .

 4. Anoniem -   
  83.87.16.xxx's avatar

  Ale je zo’n review post zou ik ook meteen vraagtekens zetten of je geen medewerker bent van Harmonix. Mijn God.

Rock Band 4 krijgt DLC-track van 17 minuten lang
Rock Band 4 gaat dit jaar nog een online multiplayer krijgen
Rock Band 4 krijgt aankomende week drie nieuwe tracks als DLC
Exporteren van Rock Band 3 nummers naar Rock Band 4 eindelijk mogelijk