De PlayStation Vita is in Japan nog behoorlijk succesvol te noemen, maar hier in het westen doet de handheld het, hoe jammer het ook is, erg matig. Dat de PS Vita voor Sony zelf een niet al te hoge prioriteit heeft als het gaat om games ontwikkelen voor het platform is al een tijdje bekend, maar een recente uitspraak van een medewerker van Sony lijkt het laatste beetje hoop dat er nog is weg te nemen.

Masayasu Ito, senior vicepresident van Sony Computer Entertainment, heeft tegenover 4Gamer namelijk verklaard dat Sony geen enkele first party game voor de PlayStation Vita ontwikkelt. Sony richt zich volledig op de PS4, hun nieuwste platform. De ontwikkeling van PS Vita games wordt hierbij dus compleet aan third party ontwikkelaars overgelaten.

Ito liet verder weten dat de doelgroep van de PS Vita aan het veranderen is. Rond de lancering van de handheld was de PS Vita vooral populair bij mensen van twintig jaar en ouder, maar de doelgroep is tegenwoordig een stuk jonger. Als voorbeeld hiervan wordt het succes van Minecraft: PS Vita Edition genoemd.

“At the beginning the PS Vita did not resonate with age targets under 20, but now the situation is changing and the popularity with younger demographics is increasing. Minecraft: PS Vita Edition has provided a boost.

In addition to that, a variety of third party games is also planned for the future, and in order to further accelerate that flow, we decided to release new colors for the PS Vita this fall.”

“Currently, first party studios have no titles in development for PS Vita. Since third parties are working very hard on PS Vita, SCE’s own strategy is to focus on PS4, which is a new platform.”