Dat de PlayStation 4 tot veel mooie dingen in staat is en gewoon een krachtige console is als het gaat om prestaties, daar lijkt weinig twijfel over te bestaan. Nieuwe versies van een console die op de markt komen zijn vooral verbeterd op het gebied van zuinigheid, opslagruimte of grootte, maar kunnen we in de toekomst nog een PS4 verwachten met verbeterde prestaties?

Dit is exact wat 4Gamer zich afvroeg in een interview met Masayasu Ito, senior vicepresident van Sony Computer Entertainment. Ito was hier vrij duidelijk over. Sony heeft momenteel niets aan te kondigen rondom dit onderwerp. Wel legde hij uit dat het in theorie mogelijk is om op een later moment een PlayStation 4 console uit te brengen die betere prestaties heeft dan die van nu.

Dit komt door de X86 architectuur van de PlayStation 4. Dit maakt het mogelijk om na verloop van tijd verbeteringen in de prestaties door te voeren. Bij de PlayStation 3 was dit bijvoorbeeld niet mogelijk. Deze kon alleen van een grotere harde schijf worden voorzien.

De vraag is volgens Ito wel of zulke verbeteringen wel gemaakt moeten worden of niet. Hij wilde verder niet ingaan op het antwoord op deze vraag, dus of Sony in de toekomst met een flink verbeterde PS4 op de proppen komt is nog maar de vraag. Wel weten we nu dat het, puur in theorie, een reële mogelijkheid is.