http://www.psx-sense.nl/images/file/img_562e131fdcc55.jpg

Het duurt niet lang meer of er komt een onofficiële applicatie uit voor de PC, die het mogelijk maakt om Remote-play van de PS4 te gebruiken op je laptop of desktop. Vooralsnog zijn alleen de Sony Xperia en Sony PlayStation Vita de apparaten die Sony officieel ondersteunt om Remote-play mee te kunnen gebruiken. Het was alleen wellicht slimmer geweest als Sony dit uitgebreid had, aangezien daar behoorlijk wat vraag naar is.

De Xbox One bijvoorbeeld, die kent de mogelijkheid om te streamen naar je PC met Windows 10 en dit werkt vlekkeloos en erg goed. Wanneer je dus ’s avonds in bed ligt en nog even verder wilt met een game, dan kun je gewoon je laptop of tablet erbij pakken en je controller om op die manier verder te spelen.

De PS4 kan dit dus niet, maar een slimme developer/hacker, Twisted genaamd, gaat hier verandering in brengen. Hij is al geruime tijd bezig om zijn applicatie te ontwikkelen voor Windows die het mogelijk maakt om het Remote-play protocol aan te kunnen spreken met een apparaat anders dan een handheld of mobiele telefoon met Android.

Twisted is ook degene die verantwoordelijk is het voor het poorten van de Android-applicatie naar andere telefoons buiten de Sony Xperia-serie om. Hij hoopt van zijn desktop-versie van de applicatie snel een beta uit te kunnen brengen en voor nu wil hij graag de onderstaande video met ons delen. Hierin speelt hij inFAMOUS: First Light en laat hij enkele features, zoals het mappen van besturing zien.