Aanstaande donderdag, 29 oktober, brengt Konami een grote update voor Pro Evolution Soccer 2016 uit. Door deze patch, die automatisch zal worden gedownload wanneer je de game opstart, zijn alle selecties weer volledig up-to-date. Bovendien worden er nog veel meer zaken aangepakt.

Het belangrijkste aspect van de update is het bijwerken van de selecties van alle teams uit de game. Sommige transfers van afgelopen zomer waren nog niet doorgevoerd in de game, maar vanaf donderdag komen alle teams dus weer overeen met de realiteit.

Verder is de vorm van verschillende spelers bijgewerkt. Konami houdt vervolgens zeer goed in de gaten hoe spelers in het echt presteren en zal dit wekelijks verwerken in de game. Ook worden de tenues van veel teams bijgewerkt, onder andere van de complete Italiaanse Serie A, de twee hoogste Spaanse divisies en de Ligue 1 en Ligue 2 uit Frankrijk.

Enkele losse teams krijgen ook een update van het tenue. Onder andere de kleding van FC Groningen, FC Utrecht, Galatasaray en Panathinaikos kloppen nu helemaal. Specifieke tenues voor de UEFA Champions League en de Asian Champions League worden met de patch ook aan de game toegevoegd. Als laatste worden er nieuwe schoenen beschikbaar gesteld en worden ruim zeventig spelers, waaronder Luuk de Jong, volledig bijgewerkt op het gebied van uiterlijk, speelstijl en vaardigheden.

Al met al hebben we hier dus te maken met een enorme update, die PES 2016 toch weer een stapje dichter bij de realiteit zal brengen. Vanaf aankomende donderdag kan je de patch downloaden.