Boundless was één van de nieuwe games die Sony gisteren tijdens de persconferentie op de Paris Games Week aankondigde. Men toonde wel een trailer, met daarin de nodige gameplay beelden, maar verder bleef het nog vrij onduidelijk met wat voor game we nou eigenlijk te maken hebben. Gelukkig zijn nu de eerste details bekend.

Boundless wordt ontwikkeld door Wonderstruck, een studio uit het Verenigd Koninkrijk. De game zal op de PlayStation 4 en PC verschijnen en ondersteunt Cross-platform gameplay. Dit betekent dat wanneer je de game straks op de PS4 speelt, je ook samen zal spelen met PC spelers. Dit haakt dan ook perfect in op misschien wel het meest unieke aspect van Boundless: iedereen speelt samen in één universum. Jawel, alle spelers spelen in hetzelfde gebied.

De speelwereld van Boundless is vanzelfsprekend erg groot. Binnen het universum zijn verschillende werelden. Als je de wereld waarin je geplaatst wordt niets vindt, kan je zonder problemen een portal plaatsen en rechtstreeks een andere wereld instappen. Het leuke is alleen dat je nooit weet waar je terecht zult komen. Het kan zijn dat je in een prachtige, vredige wereld komt. Het kan echter ook zo zijn dat je direct zult moeten vechten om te overleven, wanneer je je eerste stap in de nieuwe wereld zet.

In Boundless kan je, wanneer je een woning wilt maken, een stuk land claimen. Dit kan je echter ook samen met vrienden doen, waardoor je een eigen buurt creëert. Je kan dan samen met je vrienden resources delen, de mooiste dingen bouwen en samen op pad gaan en mooie avonturen beleven. De mogelijkheden lijken eindeloos.

De enorme open wereld van Boundless laat je dus leven hoe en waar je maar wil. Jij kiest telkens je eigen weg en zo maakt iedere speler zijn eigen verhaal en zal iedereen de game anders ervaren. Dat concept klinkt wat ons betreft veelbelovend. Als laatste hebben we hieronder nog enkele screenshots van Boundless.