Ook Treyarch is aanwezig op de Paris Games Week en de ontwikkelaar heeft daar zojuist een speciaal live-event georganiseerd rondom Call of Duty: Black Ops III. Het evenement was volledig gericht op eSports, de competitieve kant van de game. We hebben de stream bekeken en brengen je met dit bericht weer helemaal op de hoogte van al het nieuws. De livestream terugkijken is ook een mogelijkheid. Dat kan je via de bovenstaande video doen.

Tijdens het evenement werden er vijf competitieve potjes van Black Ops III gespeeld door twee teams, elk bestaande uit vier professionele spelers. De vijf matches werden gespeeld op de onlangs aangekondigde map ‘Redwood’ en op vier maps die tijdens de livestream zijn onthuld. Het gaat hier om de maps Metro, Breach, Exodus en Havoc. Onderaan dit bericht kan je van deze vier nieuwe maps enkele afbeeldingen vinden. Gedurende deze wedstrijden kwamen de nieuwe en verbeterde eSports features van de game weer voorbij. Onder andere het ‘Ban/Protect’-systeem, de ‘Specialist Draft’ en de ‘CODCaster’ features werden weer getoond.

Naast deze beelden werd er ook nieuwe informatie gedeeld over de Call of Duty: World League. Voor wie de aankondiging daarvan gemist heeft; de World League is de nieuwe opzet van het eSports seizoen van Call of Duty. Met ingang van komend jaar kunnen zelfs amateurs meedoen aan grote toernooien. De World League is ingedeeld in de Pro Division (voor professionele teams) en de Challenge Division (voor amateurs).

Tijdens het evenement op de Paris Games Week maakte Treyarch bekend dat de ESL, wat staat voor Electronic Sports League, de partner van Activision is voor de Pro Division. Dit is een primeur, want voorheen was MLG (Major League Gaming) altijd de partner. Ook werd er meer duidelijk over het complete schema van de World League. Dit schema, evenals de mondiale verdeling van het aantal teams en het prijzengeld, is ook hieronder te bekijken. Over de Challenge Division wordt later extra informatie vrijgegeven.

Als laatste liet men nog wat los over Arena, de eSports modus die voor iedereen speelbaar is in Black Ops III. Op 6 november, wanneer de game officieel uitkomt, gaat er een ‘beta seizoen’ van start in Arena. Wanneer dit test-seizoen voorbij is worden de statistieken gereset en begint iedereen weer fris aan seizoen 1 in Arena.

Het is tenslotte goed om nog eens te benadrukken dat de eSports features, waaronder dus de Arena modus, niet aanwezig zijn in de last-gen versies van Call of Duty: Black Ops III. Wil je dus gebruik kunnen maken van de competitieve aspecten van de game, dan zal je de game moeten aanschaffen op de PS4, Xbox One of PC.