Eergisteren, tijdens Sony’s persconferentie in Parijs voor de Paris Games Week, kondigde de Franse ontwikkelaar Quantic Dream haar nieuwe game Detroit: Become Human aan. Detroit: Become Human is een game die is voortgekomen uit een techdemo die Quantic Dream in 2012 aan het grote publiek toonde.

Het verhaal speelt zich af in Detroit wat een plaats is waar mensen en robots samenleven. Het hoofdpersonage is Kara, een vrouwelijke robot die niet enkel meer in dienst van mensen wil functioneren, maar ontsnapt zodat zij een vrij leven kan gaan leiden. Zoals we wel van Quantic Dream gewend zijn is dit wederom een bijzondere insteek voor het verhaal van hun game. Quantic Dream gaat hier dan ook zeker niet over één nacht ijs, want uit het Linkedin profiel van een medewerker leren we nu dat men al twee jaar werkt aan Detroit: Become Human.

Tevens heeft David Cage van Quantic Dream bevestigd dat men voor het ontwikkelen van deze game een geheel nieuwe 3D engine gebruikt. Hij vertelde bovendien nog meer, onder andere waarom men de techdemo uit 2012 als basis voor deze game heeft gebruikt en waarom er voor Detroit als locatie is gekozen. Wil je daar graag meer over te weten komen? Bekijk dan vooral even de video hieronder.